Вести

Вучевић: Неуморно радимо за наш народ, за будућа поколења

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић оценио је да изграђени станови за припаднике снага безбедности у новосадском насељу Југовићево представља нову слику Србије и Новог Сада који се, како је истакао, гради и развија, али и државе која води рачуна о свим оним који брину о безбедности сваког појединца.

"Ова парцела је некада била запарложена, а данас је прелепо насеље одакле се стиже брзо у центар града. Поред скоро две хиљаде станова, овде ће бити изграђена нова школа, ново обданиште и потпуно нови спортски центар", истакао је Вучевић.

Навео је да је Град Нови Сад инвестирао, поред издвајања Владе Србије, око милијарду и по динара из градског буџета у, како је рекао, највеће градилиште у Србији.

Најављено је да ће Нови Сад бити први град у Србији у коме ће се градити додатни станови за припаднике снага безбедности, јер је интересовање за ових 2.000 станова било изузетно велико и сви станови су брзо нашли своје купце.

Данас, док је премијерка Ана Брнабић уручивала кључеве новоизграђених станова за снаге безбедности у Југовићеву, њиховим првим купцима, осетио сам понос и радост што ће многи од оних на којим држава почива коначно стећи свој кров над главом.

Морам признати да није лако ићи напред у време кризе у целом свету. Да би се овакав пројекат остварио, као што јесте, било је неопходно "засукати рукаве", доносити промишљене одлуке и радити тимски.

Град Нови Сад је све те услове испунио, па ће за опремање комплекса издвојити 1,5 милијарди динара.

Досад је у А фази завршено 548 станова, а сви су продати.

У првој Б фази граде се 1.424 стана, а станови су или резервисани или продати.

Интересовање је велико, а то је јасан показатељ колико смо направили велики и добар потез изградњом овог стамбеног комплекса.

Призор у Југовићеву је одушевио и министра унутрашњих послова Александра Вулина и министарку за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарију Кисић Тепавчевић, али и све присутне који су својим доласком увеличали овај важан дан.

Ми неуморно радимо за наш народ, за будућа поколења, јер без народа нема ни државе!

 

 

Извор: Танјуг