Вести

Вучевић: Нова ковид болница у Новом Саду је гарант наше будућности

У Новом Саду на Мишелуку данас је положен камен темељац за ковид болницу, трећу у Србији, а прву у Војводини за те намене, а свечаном полагању камена темељца присуствовао је и председник Александар Вучић.

Говорећи о важности изградње ковид болнице, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је рекао да је она немерљива, истакавши да осећа задовољство, јер, према његовим речима, нико не би поверовао пре само неколико месеци да ће бити изграђена једна таква болница до почетка јесени.

"Некада су нам затварали фабрике, али сада више ништа није исто. Ово је гаранција да ћемо имати нове инвестиције, јер без здравља немамо ништа", поручио је Вучевић на почетку радова на изградњи ковид болнице у Новом Саду.

Вучевић је истакао да ће Град Нови Сад учинити све да радови буду завршени у року, поручивши да са ковид болницом следи препород читавог Мишелука који ће, како је истакао, бити једна од најатрактивнијих локација за живот у читавом граду Новом Саду.

 

Камен темељац за здравље свих нас

"Данас је велики дан за Нови Сад и све његове грађане јер је на Мишелуку III започета изградња ковид болнице капацитета 600 кревета", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да је од пројекта до покретања грађевинских машина све протекло у рекордном року, јер епидемија је непредвидива, а здравље нам је свима на првом месту и зато већ од 1. септембра ова болница ће бити спремна да прими прве пацијенте.

"Вредност радова је скоро 4 милијарде динара, које је обезбедила Република, а ми из локала смо учествовали у овом великом пројекту са 250 милиона динара и на нама је да обезбедимо комплетну инфраструктуру, као што су водовод, канализација, осветљење, уређење јавних површина и мобилијара. Хвала свима који су одлучили да Нови Сад постане нови бедем против короне и што су тако ефикасно савладали све тешкоће које прате овако велики пројекат. Новосађани ће ово знати да цене", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк