Вести

Вучевић: Нови изглед центра Ковиља по жељи грађана

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је завршне радове на реновирању трга у центру Ковиља чије уређење су финансирали Министарство и Град Нови Сад једнаким износима средстава.

Вучевић је нагласио да је инвестиција уређења Ковиља дефинисана у оквиру пројекта Новог Сада као "Европске престонице културе".

"Читав амбијент је потпуно промењен. Раније је овде била импровизована пијаца, сад је то леп парк, потпуно промењен центар места, и ова комбинација паркинг простора и пијачних тезги са стационарним тезгама, са јавном расветом, амбијенталном расветом... Мени је посебно сипмпатично преко пута парка ово место са симболима Ковиља, гнездом роде и славском трпезом као нечим што традиционално окупља Ковиљчане и представља позивницу за госте да посете ово дивно место", рекао је Вучевић.

Вучевић је оценио да Ковиљ има велике предности, јер је на одличном месту, на ауто-путу између Новог Сада и Београда, и као родно место Лазе Костића, и због близине Ковиљског манастира.

"Стварно верујем у опстанак и развој Ковиља, и ово што је држава Србија урадила представља подршку Ковиљчанима", изјавио је Вучевић.

Градоначелник Новог Сада је нагласио као посебно важно то што су људи који су припремили пројекат то урадили на основу анкете међу грађанима о томе како би они желели да изгледа центар Ковиља и које су им потребе.

 

 

Извор: Танјуг