Вести

Вучевић: Нови Сад би требао да изађе на Дунав у потпуном капацитету

Нови Сад би требао да изађе на Дунав у потпуном капацитету, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић говорећи о пројекту "Нови Сад на води", како га називају противници ове идеје окупљени у групу "Види, гари, не може", а коју је Вучевић назвао политичком организацијом.

“Види, гари, не може” је политичка организација и у њиховим редовима дошло је до раслојавања јер се одређен број невладиних организација повукао из те акције када је дошло до политизације, рекао је Вучевић одговарајући на питање да ли заиста одбија да разговара с представницима противника изградње такозваног Новог Сада на води.

Вучевић је рекао да би Нови Сад требао да изађе на Дунав у пуном капацитету, а не да има опљачкане фабрике које су заузеле најбоље локације у граду.

Вучевић је рекао и да нема проблем да разговара са свима, али да су избори најпоштеније место за кандидатуру свих који имају политичке идеје, док би представници цивилног и невладиног сектора за разговоре требали да се обрате на праве адресе.

Највећи градови на свету искористили су своје капацитете на рекама и претварали пропала бродоградилишта у најелитнија насеља за живот, рекао је Вучевић и додао да би у случају сличне изградње у Новом Саду сви делови приобаља били отворени за јавност.

 

 

Извор: ТВ Канал 9