Вести

Вучевић: Нови Сад добио 3000 садница бреста

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је почетку садње три хиљаде садница бреста, које је, поводом Светског дана шума и Светског дана вода, Јавно водопривредно предузеће донирало Граду Новом Саду.

Саднице су засађене на локацији у близини градске депоније у насељу Немановци.

Вучевић је рекао да становници Пејићевих салаша и Немановаца живе у лепом амбијенту, али на жалост уз депонију, због чега ће на два и по хектара бити посађена стабла.

"Тиме ћемо направити ветрозаштитни појас и рекао бих једну еко баријеру за Немановце и према Пејићевим салашима. Важан циљ нам је да у току ове године комплетирамо документацију за изградњу регионалне депоније за управљање чврстим отпадом и да затим санирамо садашњу депонију која је ругло града", рекао је Вучевић.

Садњи су присуствовали и чланица Градског већа за имовину и имовинско правне послове, заштиту животне средине, одрживи развој и енергетску ефикасност Мира Раденовић, директор Јавно водопривредног предузећа Воде Војводине Срђан Кружевић, директор Јавно комунално предузеће Градско зеленило Милош Егић и представник Савета за озелењавање проф. Саша Орловић.

Акцију садње реализује Јавно комунално предузеће Градско зеленило  у сарадњи са Градском управом за заштиту животне средине и Саветом градоначелника за озелењавање.

 

 

Извор: Танјуг