Вести

Вучевић: Нови Сад се апсолутно поноси Патријархом Порфиријем

Нови Сад се апсолутно поноси Патријархом Порфиријем, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Били смо заиста срећни, у последњем том жребу су била двојица наших земљака, владика бачки Иринеј и митрополит Порфирије. Ако могу лаички да кажем, промисао Светог Духа нам је донела заиста добро решење и радујем се што је Партијарх Порфирије на челу цркве.

Добили смо младог и образованог Патријарха, са широким погледом. Добили смо човека који може да направи тај континуитет развоја Српске Православне Цркве, који разуме добро политичке и верске околности у којим живимо.

 

О Јасеновцу и другим хрватским логорима

Мало знамо. Цела српска нација, грађани Србије, Републике Српске, Црне Горе шокирани су после тог филма. Ми смо имали једну лекцију у историји о Јасеновцу. Зато није чудо што су људи, пре свега из централне Србије били шокирани, они чији најближи нису страдали у Јасеновцу. Постоји читав комплекс усташких логора, Госпић, Јадовно, Паг….Људи наши иду да се купају тамо. Мене су као дете водили на Паг, нисмо ни знали да је био страшан логор тамо. Процене су да је само у Доњој Градини убијено 360.000 људи. За све иде ревизионистичка антисрпска историја, од историје Косова, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Првог светског рата. Иако ми ником не угрожавамо суверенитет. Ми смо свуда и свима донели слободу и за то платили највећу могућу цену. А колико су ценили ту слободу, видите у настајању Независне Државе Хрватске двадесетак година по стварању државе. Прве побуне у Загребу су кренуле већ 1918. године! А када чујем да је Слободан Милошевић растурио Југославију, а нисам његов фан, већ мислим да је направио 101 грешку, то је апсолутно нетачна тврдња, јер Хрвати нису желели да живе у Југославији од почетка, од 1918. године.

 

О инвестицијама

О преговорима са јапанским Нидеком не могу много да говорим, али ћу рећи да сам задовољан састанком који смо имали у уторак у Новом Саду са трећим човеком компаније. Почетком априла долази њихов главни оперативни човек, и очекујем да ћемо тада имати одлуку о томе да ли долазе или не. Ако се то деси, то ће бити огромна инвестиција. Они траже сто хектара индустријске зоне. Континентал 7. марта отвара нову фабрику у Новом Саду и на лето креће да гради још једну фабрику. Највећи произвођач чоколаде и какаа из Швајцарске, Бери Калебо, креће у априлу производњу.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Хепи