Вести

Вучевић: О племенитим људима треба више да се прича

Свечаност уручења плакета за „Најплеменитији подвиг године“, које „Вечерње новости“ већ 61. годину заредом додељују најплеменитијим појединцима и организацијама који су својом храброшћу, добротом, одважношћу и несебичношћу задужили читаво друштво, одржана је данас у Скупштини града Београда. Свечаности је присуствовао министар одбране Милош Вучевић.

Министар Вучевић, честитао је старијем воднику Моровић и истакао да је задивљен свим овим људима за које већина нас није знала, а чије су приче нестварне, готово филмске и библијске.

Велико хвала у име свих грађана Србије и целог нашег рода, где год да живимо. Стварно су задивљујуће приче и не би било фер да било кога рангирамо и једино што не завидим јесте жирију, који је морао да неку врсту хијерархије постави у погледу награђених, истакао је министар Вучевић.

Вучевић је посебно указао на значај ове акције коју „Вечерње новости“ негују 61 годину.

Честитам што чувате оно што нас је увек красило - племенитост, солидарност, саборност и да нисмо неке јединке саме за себе. Задивљен сам јунаштвом и племенитошћу свих ових људи, од најмлађег до најстаријег. То су дивни људи и доказ су да има много добрих људи, а да ми, нажалост, често причамо много више о онима који то не заслужују, нагласио је министар Вучевић.

Према његовим речима, о овим племенитим људима треба више да се прича и пише додајући да су управо они мотив, снага и пример чојства и јунаштва.

Хвала им на томе и нек се памте њихова дела и јунаштва, поручио је министар Вучевић.

 

Извор: Танјуг