Вести

Вучевић: Опозиција ће тражити кривца за своје неуспехе

Председник Владе Републике Србије и председник Српске напредне странке Милош Вучевић говорио је о томе како изборна победа није била само на СНС-у, већ и на свим коалиционим партнерима.

"Када победите на изборима у три највећа града добијате озбиљнију слику политичког расположења Србије према политичкој сцени. Бачка Топола и Кањижа су упркос мањку српског живља, однеле велики број гласова на листи СНС што значи да су нам и наше комшије које нису српске националности указале поверење. Јагодина и Чајетина су биле победа за наше коалиционе партнере који са нама чине већину тако да ту нема веће опозиционе странке која је тамо однела победу. Ова листа није само СНС него једна широка коалиција и зато хвала Заветницима, господину Шешељу, Кркобабићу и свим нашим партнерима на успеху. У Општини Сенти је наша листа однела велики број гласова иако тамо има велики број Мађара и негујемо сарадњу са Балинтом Пастором коме без подршке Иштвана није било лако. Тако да су и Мађари у Буњевци указали поверење листи СНС у Суботици. Постигли смо историјски ниво помирења са Мађарском и мени као некоме ко је са севера је ово пре 20 година било незамисливо, а више нема међународних инцидената насиља у Војводини", рекао је Вучевић за ТВ Информер.

Вучевић је додао како ће опозиција у наредним данима тражити кривца за своје неуспехе док на владајућој коалицији остаје да се брине о народу на КиМ и Републици Српској.

"Десило се да ми више не смемо да идемо од врата до врата да разговарамо са људима што је део изборне кампање било које озбиљне политичке странке. Део опозиције нам брани скупове и штандове, а сад смо дошли до тога да не смемо да имамо ни кол центре у које нам упадају као бандити и терористи. Само бих волео да ми покажу где је у Западним државама забрањен кол центар. Они су себи дозволили да упадају и прете, а онај тероризам напада на новосадски сајам где нам је кол центар већ осам година је недопустив. Када они нападају наше момке и девојке то је јунаштво и дозвољено, а да смо их ми организовано одбранили испало би како су дошли СНС батинаши и хулигани, а ти њихови хероји би испали жртве. Ми смо поднели кривичну пријаву против десетак лица која смо препознали из политичког живота у Новом Саду. Лично ћу апеловати на тужилаштво и полицију да реагују у складу са законом. Нама је битно како да сачувамо народ на КиМ и Републику Српску, а они ће у наредним данима тражити кривца за свој неуспех само никада неће стати испред огледала и запитати се", рекао је Вучевић.

 

Јака војска је гарант стабилности Србије

Вучевић је коментарисао како се нада да ће председник Вучић и министар Гашић подржати предлог да се до 2025. године усвоји одлука о јачању Војске Србије.

"Надам се да ће министар Гашић и председник Вучић усвојити предлог и да ћемо до 2025. године вратити војни рок, јер је слаба војска позив за оне који желе да нас ударе и понизе. То ће бити супротно онима који су годинама систематски радили на уништењу наше војске. Та прича да је војска прескупа и да нам не треба нема смисла, јер боље је да хранимо своју него туђу војску што не значи да се спремамо за напад на некога", рекао је Вучевић.

 

 

 

Извор: ТВ Информер