Вести

Вучевић: Опредељење Србије је самостална и независна политика

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се са првим потпредседником Сталног комитета Свекинеског националног конгреса Ли Хонгџонгом.

Министар Вучевић захвалио је на безрезервној подршци коју Народна Република Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије.

Како је истакао министар одбране став НР Кине по питању Косова и Метохије увек је био принципијелан и доследан што је доказ искреног пријатељства две земље.

Министар Вучевић нагласио је да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику.

Министар Вучевић рекао је да ће Влада Републике Србије, упркос свим изазовима, наставити да води одговорну политику мира и сарадње те да остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Први потпредседник Ли Хонгџонг захвалио је на гостопримству и прилици да се сусретну и размене мишљење о сарадњи две земље током његове посете Србији.

Узајамна подршка Србије и Кине по питању суверенитета и територијалног интегритета и одлични односи два председника, како је нагласио, потврда су традиционалног челичног пријатељства двеју држава.

Ли Хонгџонг је оценио да је билатерална сарадња добро развијена и констатовао да постоји простор за њено даље унапређење.

 

 

 

Извор: Танјуг