Вести

Вучевић: Подршка државе, покрајине и града Новог Сада ИТ сектору

Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић заједно је са председником Владе Републике Србије Александром Вучићем и председником Покрајинске владе Игором Мировићем обишао "Schneider Electric DMS " Д.О.О. Нови Сад, а обиласку су присуствовали и министри у Влади Ана Брнабић и Младен Шарчевић.

Они су посетили запослене, обишли просторије и разговарали са руководством те познате софтверске ИТ компаније за истраживање, развој и инжењеринг у области управљања електроенергетским системима.

Градоначелник Милош Вучевић истакао је да је Нови Сад себе позиционирао као регионални ИТ центар и да има снажну ИТ заједницу, пре свега ослоњену на Универзитет у Новом Саду, односно на Факултет техничких наука.

- Драго ми је што је премијер Александар Вучић могао да се увери како функционише једна од најснажнијих компанија у свету, са седиштем у Новом Саду. Показујемо да умемо да будемо најбољи у врло оштрој конкуренцији, а заједно ћемо, кроз све нивое власти, наставити да подржавамо сектор информационих технологија и да директно утичемо на број радних места, односно на економски бољитак наших грађана – рекао је градоначелник.