Вести

Вучевић: Подршка онима који су за присне односе Србије и Црне Горе

Делегација Скупштине Црне Горе, представници локалне власти у Херцег Новом, те привредници из црногорског Јавног предузећа "Морско добро" у Новом Саду су разговарали са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем који је истакао да подржава све оне који се боре за најприсније односе Србије и Црне Горе.

Вучевић је навео да не жели да се меша у политичке прилике у тој држави, али подржава политичке организације које настоје да две земље имају братске и пријатељске односе.

"Kо год се залаже за такве односе, нама је увек и више него пријатељ и ту се увек ради о братским односима", рекао је Вучевић.

Вучевић сматра и да Србија има право да води рачуна о својим сународницима, да чува заједнички историјски и културни идентитет, да помаже онима којима није проблем да кажу да говоре српским језиком или да се осећају као део Српске православне цркве, као јединствене цркве.

Вучевић је рекао и да братском организацијом не сматра само Демократски фронт, већ све остале чланице коалиције "За будућност Црне Горе и Херцег Новог".

Уочи састанка, Вучевић је рекао да ће настојати на изналажењу решења по којима би се унапредила сарадња на локалном нивоу између Новог Сада и Херцег Новог, док са читавим регионом Боке Kоторске, заједно са Будвом, Град Нови Сад планира да понуди своја искуства и понуди помоћ приликом реализације пројекта Европска престоница културе 2028. године, где би се Бока заједно са Будвом кандидовала као јединствени кандидат.

Вучевић је пожелео да се заједно изборимо што пре са пандемијом, да отворимо границе, да људи могу да путују.

"Верујем да ћемо створити услове да ова сезона не пропадне у туристичком смислу, него да људи могу да посећују једни друге", рекао је Вучевић и позвао Новосађане да своје слободне дане проведу у Будви и Херцег Новом.

Говорећи о почетку масовне имунизације у Црној Гори, Вучевић је упутио честитке свим грађанима те земље, уз подсетник да је Србија издвојила помоћ у виду додатних 10 хиљада вакцина Астразенека, као и да је Црна Гора прибавила 200 хиљада Синофармових вакцина, што би, према речима, Вучевића, требало да буде довољно да грађани Србије летују ове сезоне на црногорском приморју.

 

 

Извор: Танјуг