Вести

Вучевић: Појединци мисле да су јачи од председника Вучића

Очекујем да одговорни за прислушкивање председника Србије Александра Вучића и његове породице буду процесуирани и да добијемо одговоре на сва питања у вези те како се изразио екстремно опасне афере, рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић.

Вучевић је поновио да постоје "људи у Српској напредној странци који мисле да су јачи од председника", што је, како је рекао, предочио и председнику Александру Вучићу.

"То су пре свега људи који су добили поверење од председника Републике и ми други смо их подржали на предлог председника Републике. То је једно озбиљно и професионално и политичко, а рекао бих и интимно питање за председника Републике господина Вучића који је многима дао небројено пута прилике, шансе, изнедрио их, чувао, штитио, а сад како су му они то враћали мислим да он најбоље може да закључи. Немам ја дилему да се то дешавало и данас се то дешава само је утишано. Зато што је све ово покренуто, али сам сигуран да неки од њих нису променили мишљење само нису више у прилици, немају више те инструменте, те алатке, које су имали раније и вероватно су неспокојни шта ће се све до краја дешавати а неспокојни су зато што им савест није мирна. Нажалост, нисам осетио да већина страначких функционера жели да о томе прича отворено, некако сам се осетио да једино ја идем около и лармам о томе, као да ја имам неки лични циљ, немам никакав циљ али нисам могао то да одћутим јер сам о томе причао и крајем 2019. године члановима Председништва и Главног одбор", навео је Вучевић.

 

Масовна имунизација против вируса корона је једини одговор на пандемију

Вучевић је рекао да пливају најбоље што умеју. Неспокојним га чини што не знамо шта је пред нама, колико ће трајати пандемија и указао да нас је ова светска здравствена криза суочила са бројним проблемима и нажалост губитком живота.

"Нисмо зауставили економију. Довели смо још две, три и могуће и четврту компанију у периоду пандемије. Светске компаније. Говорим о Континенталу, новој фабрици, Бош мали турбо системи, "Barry Callebaut" највећи произвођач производа од чоколаде и какаа, и очекујем добре вести из Јапана, плус смо инфраструктурне радове све наставили, ни од једног пројекта нисмо одустали, једино што имамо померање јесте за титулу европске престонице културе, а то нас је Европа преместила за 2022. годину и на томе им хвала, мислим да ћемо свакако моћи боље да се организујемо", изјавио је Вучевић.

Вучевић је поручио да је масовна имунизација против вируса корона једини одговор на пандемију и упутио молбу грађанима да се вакцинишу.

"Нисам видео да смо сланином и белим луком победили коронавирус, при томе ја обожавам то да једем али не мислим да то треба да замени лек или вакцину", нагласио је Вучевић.

 

Представници бившег режима имали су катастрофалне резултате

Вучевић је приметио да су представници бившег режима били не мали број година на власти од месне заједнице до државе и да су имали катастрофалне резултате.

Говорећи о делу опозиције окупљеној око Драгана Ђиласа, оценио је да живе у деведесетим годинама и да немају јединствену политику дајући пример њиховог односа према питању Косова и Метохије.

"Једни би признали Косово, други би ратовали, трећи би вратили краља… не знате шта је њихова политика… Наравно да немају идеју, предлог, њихова политика је политика деструкције само да кварите противнику игру…", рекао је Вучевић.

Вучевић је рекао да на међународном плану не зна шта је могло боље да се уради.

"Бриљантна међународна политика Александра Вучића, мислим да је Вучић одиграо ту за десетку", оценио је Вучевић и додао да је председник Србије постао "регионална звезда" због могућности да се и страни држављани вакцинишу против Ковида-19 у Србији али и због обрачуна са организованим криминалом.

 

Везао сам се за свој клуб и играм што најбоље умем

Говорећи о резултатима рада током обављања функције градоначелника Новог Сада од 2012. године до данас, Вучевић се нашалио рекавши да је он као Тоти у Роми, сви одлазе, пролазе, имају трансфере иду у Реал, Јувентус, Барселону, а он се везао за свој клуб и игра што најбоље уме.

"Далеко да сам ја успешан као што је Тоти био у фудбалу али ја сам веома задовољан и поносан сам што имам прилику да водим готово деценију Нови Сад, најдуже у историји града. Мислим да се ти резултати сад већ јасно виде, да континуитет овде даје плодове у корист грађана", оценио је Вучевић.

Вучевић је рекао да је за реализацију великих, стратешких пројеката, који суштински мењају на боље квалитет живот грађана потребно време.

"И оно што говорим свим својим колегама и у странци и на послу, да политику видим као део живота,  јесте и мирис и укус. То није табела. Не можете живот да ставите у табелу и да све претпоставите, направите потпуну предикцију, разраду, не ви морате да осетите некада моменат, имате стратегију, стратешке циљеве али имате ситуација када морате да осетите шта је у мирису, шта је у ваздуху, шта се дешава, како да предупредите, пренебрегнете неку ситуацију, како да изађете из одређене клопке, како да решите тај проблем, како брже да га решите, да разумете шта ће се сутра дешавати…То је нешто што не можете у табелу да ставите", објаснио је Вучевић.

Вучевић је истакао да Нови Сад данас више није исти град и да је град који има најдинамичнији развој у овом делу Европе у поређењу са градовима до пола милиона становника у овом региону.

"Од две европске титуле, од седам нових фабрика, Научно технолошког парка, завршеном једном мосту, у припреми два још нова моста, нови ауто-пут који нам долази, брза пруга која нам стиже, прва концертна дворана, пуно, пуно ствари, да не избацујем статистичке бројеве колико је већа плата него када сам изабран, то је пре свега заслуга државе, ја ту немам никакву дилему, али и држава мора да има партнера на локалном нивоу", испричао је Вучевић.

Вучевић је указао да је Град Нови Сад успоставио одличну сарадњу са државом и покрајинском владом и да је ослонац инвеститорима. Поносан је на развој ИТ сектора.

 

 

Извор: Танјуг/Инфо 24