Вести

Вучевић: Покрајински избори би могли бити у децембру

НОВИ САД - Потпредседник Српске напредне странке Милош Вучевић сматра да нема разлога да покрајински и локални избори у Војводини не буду одржани у децембру ако буде политичке воље и консензуса.

"ДС улази у 16. годину власти у Војводини, Бојан Пајтић у 12. годину свог мандата као председник покрајинске владе... Надамо се да ће то време што пре исцурети, односно да ћемо имати што пре одређен датум за одржавање, у редовном термину, покрајинских и локалних избора", казао је Вучевић гостујући на Пинку.

Он је додао да је редован термин све што се дефинише у последњих шест месеци од конституисања овог сазива скупштине, односно конституисања тренутних сазива локалних самоуправа покрајине.

"Ја се надам да ће грађани Војводине издржати још ових пар месеци режим Бојана Пајтића, а да ће онда мудро одлучити и добро промислити коме ће дати поверење на следећим покрајинским и локалним изборима", казао је Вучевић.

Упитан колико је то још ових пар месеци, Вучевић је рекао да "заиста не види разлога да избори не буду у децембру ако буде политичке воље, односно договора између кључних политичких фактора у држави".

Он је додао и да свакако неће доћи до раздвајања локалних и покрајинских избора. "Сумњам да би иком то одговарало и да би било ко могао да образложи зашто не би истовремено били локални и покрајински избори који се од 1992. одржавају увек заједно", закључио је Вучевић.