Вести

Вучевић: Политика Србије заснива се на толеранцији и поштовању права

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је са шефом Мисије ОЕБС у Србији амбасадором Јаном Братуом о сарадњи у областима које су од суштинског значаја за даљи напредак Србије, посебно на пољу евроинтеграција.

Вучевић је рекао да се досадашња сарадња са Мисијом ОЕБС у Србији одвијала на пријатељски и партнерски начин уз међусобно поверење и изразио очекивање да ће се успешна сарадња наставити, посебно у одржању мира и стабилности у региону.

Вучевић је нагласио да цени подршку Мисије у свеобухватном реформском процесу у Србији, укључујући експертизу у програмским областима попут демократизације и медија, јачања људских и мањинских права и промоцији толеранције и недискриминације.

Вучевић је истакао да се политика Владе Србије заснива на толеранцији и поштовању права националних мањина и додао да је наша земља успешан пример за решавање питања националних мањина, о чему, како је навео, сведочи континуиран рад на унапређивању закона и других аката у вези са адекватном применом језика и писма националних мањина и репрезентативност мањина у политичким и демократским процесима.

Вучевић је изразио забринутост због ситуације на Косову и Метохији, истакавши да су Срби који тамо живе свакодневно изложени разним притисцима, дискриминацији и провокацијама.

Вучевић је истакао да се посвећено радило на примени препорука Канцеларије ОЕБС за демократске институције и људска права (ОДИХР).

Амбасадор Брату честитао је Вучевићу ступање на дужност председника Владе Србије.

Брату је истакао да ће инсистирати на пријатељском и партнерском односу са Србијом и нагласио да ће посебну пажњу посветити наставку конструктивне сарадње, засноване на међусобном поверењу у циљу спровођења реформи, закључује се у саопштењу.

 

 

 

Извор: Танјуг