Вести

Вучевић се састао са амбасадором Италије Луком Гори

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са aмбасадором Италије у Србији Луком Горијем о унапређењу билатералних односа, пре свега у области економије и инвестиција.

На састанку је било речи о предстојећем Пословном форуму Србија–Италија у Трсту, на којем ће учествовати и велики број српских компанија из области индустрије, пољопривреде, инфраструктуре и технолошких иновација.

Вучевић је истакао да је Италија, чије компаније у Србији данас запошљавају приближно 50.000 људи, важан привредни и инвестициони партнер, уз оцену да други пословни форум двеју земаља представља додатни замајац за привреде двеју земаља, али и свеукупно унапређење билатералних односа.

Вучевић је, подсетивши на то да је ово други форум за пословну сарадњу Србије и Италије, додао да је директна сарадња српских и италијанских привредника вишеструко значајна за нове инвестиције на нашим тржиштима.

Вучевић је изразио очекивање да ће у наредном периоду бити реализоване нове италијанске инвестиције у нашој земљи, захваљујући великим потенцијалима и изузетним политичким и стратешким везама Србије и Италије.

Амбасадор Италије је указао на то да две државе имају дугу традицију пријатељских и партнерских односа, која је чврста основа и за даљу подршку Италије европском путу Србије.

Он је додао да је година  у којој се обележавају и два важна датума – 145-годишњица успостављања дипломатских односа и 15-годишњица потписивања Декларације о стратешком партнерству Србије и Италије, добра основа за продубљивање веза и успостављање чвршћих партнерских односа.

Према његовим речима, осим постојећих, највећи потенцијал за раст има област туризма.

 

 

 

Извор: Танјуг