Вести

Вучевић се састао са председником Народне Скупштине Републике Српске

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се у Бањалуци са председником Народне Скупштине Републике Српске др Ненадом Стевандићем.

Министар Вучевић указао је да је данашњи сусрет у оквиру посете Бањалуци значајан за даље унапређење сарадње Републике Србије и Републике Српске, као и прилика за разговор о темама од заједничког интереса.

Саговорници су истакли да је читавом региону потребан мир и економски развој што је могуће искључиво кроз поштовање територијалног интегритета свих земаља, те да је потребно да престану константни напади на Републику Српску, кад су у питању њене надлежности и њена имовина.

Стевандић и Вучевић су поручили да је Дејтонски мировни споразум дао јасна овлашћења Републици Српској те да је потребно престати са приказивањем Републике Српске као реметилачког фактора зато што инсистира на доследној примени дејтонског принципа у којем се одлуке доносе договором три народа и два ентитета, без уплитања међународне заједнице.

Вучевић је нагласио да је један од приоритета Републике Србије очување Републике Српске и њеног народа, те да у актуелној политичкој ситуацији постоје многи напади на Републику Српску, али да Босна и Херцеговина може опстати искључиво како је прописано дејтонским мировним споразумом. 

Председник Скупштине Стевандић изразио је задовољство због прилике за данашњи конструктиван разговор посвећен унапређењу односа и сарадњи институција Републике Србије и Републике Српске.

 

 

 

Извор: Танјуг