Вести

Вучевић: Следеће недеље пакети за пензионере у Новом Саду

У току следеће недеље биће организована расподела пакета помоћи пензионерима, чија месечна примања не прелазе 30.000 динара. Пакети ће им бити достављени на кућну адресу, најавио је градоначелник Новог Сада и командант Градског штаба за ванредне ситуације Милош Вучевић. У пакетима ће бити прехрамбени производи, прецизирао је.

"Имамо око 33.000 пензионера са пензијом мањом од 30.000 динара, и пакете ћемо им достављати на основу спискова које смо добили од ПИО фонда. Они нигде не треба да иду или долазе, ми ћемо им све донети на кућну адресу. Можда ће нам требати и две недеље све те пакете да поделимо, али свима ће стићи! Јавило нам се много компанија које такође желе да помогну, и ми већ припремамо другу акцију пакета помоћи за социјално угрожене категорије становништва", рекао је Вучевић.

Суграђанима је поручио да неће бити укинуто ни једно социјално давање у овом периоду ванредног стања. Тврди да у градском буџету има довољно новца да се "прегура овај период". Рекао је да је наплата рачуна Информатике добра, захвалио људима који и даље редовно измирују рачуне.

"Морам да поручим онима који не могу да плате рачуне, првенствено пензионерима, да никакве санкције неће сносити, да им се неће обрачунавати камата, нити ће бити утуживани. Ми ћемо рачуне Информатике за ова два-три месеца док буде трајало ванредно стање пребацити и равномерно распоредити на следећу годину", рекао је Вучевић.

Вучевић је најавио да пакет економских мера за приватни сектор подразумева „значајне олакшице и пролонгирања која ће послодавцима омогућити да лакше преброде овај период и да буду очувана радна места”.

“Држава ће посебно стимулисати послодавце који нису отпуштали запослене. Као градоначелник молим све послодавце да чувају свако радно место јер мораће све те људе да запосле кад се живот поново врати у нормалу, а посебно их упозоравам да не покушавају незаконито да дају отказе. Ми ћемо као Град да дамо посебне попусте за закупце пословног простора у градским локалима, и на Спенсу. Знам да сви послују са минусом, али економија не може да победи када су у питању животи и здравље наших грађана", истиче Вучевић.

Градоначелник Новог Сада још једном апелује на Новосађане да буду одговорни и солидарни, да се првенствено придржавају свих савета лекара.

 

 

Извор: Танјуг/РТВ