Вести

Вучевић: СНС је одабрана да бди и чува Србију

Српска напредна странка је одлуком, избором и вољом грађана Србије одабрана да бди и чува Србију чиме је одговорност Српске напредне странке највећа, поручио је председник Српске напредне странке Милош Вучевић поводом обележавања Бадњег дана.

У седишту Српске напредне странке Бадњи дан је обележен свечаним уношењем бадњака, који је унео председник Српске напредне странке Милош Вучевић.

Свештеник је након уношења бадњака очитао молитву, освештао бадњак и свим верницима честитао Бадњи дан и предстојеће Божићне празнике.

"Увек и по писаним и неписаним правилима, записима, обичајима, домаћин породице или породица уносе, у дану очекивања рађања онога ко је и рођен да би нас спасао и страдао због свих нас, у свој дом бадњак, дрво које нас је чувало и било део одрастања и сазревања нашег народа и наше државе", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић додао је да нас и само дрво бадњака асоцира на бдење, на чување и очекивање онога ко је требало да дође и због чијег рођења су се данас окупили.

"Српска напредна странка је одлуком, избором и вољом грађана Србије одабрана да бди и чува Србију чиме је наша одговорност највећа за нашу велику заједничку кућу, а то је кућа која се зове Србија", поручио је председник Вучевић.

Председник Вучевић истакао је да је највећа одговорност Српске напредне странке и за све Србе где год да живе.

"Посебну божићну поруку шаљемо и у молитвама смо са њима, са нашим страдалим народом на распетом Косову и Метохији, са народом који је свакодневно изложен притисцима и терору. У мислима, жељама и молитвама да наш народ опстане и остане тамо где живи вековима", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић додао је и да су њихове молитве и мисли са Републиком Српском као и са свим Србима где год да живе и поручио је да ће Србија водити рачуна о свим грађанима Србије, али и о њеном народу где год да живи у складу са међународним правом.

Својим колегама из странке поручио је да их чека много посла у новој години, много обавеза као и велика одговорност.

"Треба да развијамо и јачамо Србију, треба да наставимо да развијамо инфраструктуру, треба да наставе да расту плате и пензије и да људи буду задовољнији животом у Србији", рекао је председник Вучевић и додао да треба да се врате наши сународници који живе ван Србије.

Председник Вучевић истакао је да ће морати да се јача економија, здравствени систем, просвета, образовање, војска и полиција.

"Желим вам миран Божић, добру и благородну годину, пуно успеха, добро здравље, али и јуначку срећу да издржимо све изазове који су пред нама и да будемо одговорни јер су нам ту одговорност доделили грађани Србије на изборима", рекао је председник Вучевић, а затим свим грађанима Србије речима "Христос се роди" честитао Божић.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва