Вести

Вучевић: Спољнополитички приоритет Србије је чланство у ЕУ

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са новоименованом амбасадорком Краљевине Норвешке у Београду Кристин Мелсом.

Министар Вучевић, на почетку састанка, пожелео је добродошлицу амбасадорки и изразио уверење да ће се изградња добрих и пријатељских односа две земље наставити, а да ће се свеукупна билатерална сарадња Србије и Норвешке унапредити.

Министар Вучевићнагласио је да је спољнополитички приоритет Србије чланство у Европској унији, а стратешко опредељење војна неутралност, која не представља препреку за сарадњу и остварење добрих односа са свим заинтересованим странама.

Током данашњег састанка, министар Вучевић изразио је задовољство поводом предстојеће узвратне посете министра одбране Краљевине Норвешке Бјорна Арилда Грама Републици Србији и додао да је ова посета подстрек унапређењу сарадње две државе у области одбране. Овај сусрет, како је истакао министар Вучевић, биће прилика за размену мишљења о политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, као и за разматрање модалитета сарадње у области одбране.

Током данашњег сусрета, амбасадорка Мелсом захвалила је министру Вучевићу на пријему и истакла да ће на новој дужности дати свој допринос унапређењу сарадње Норвешке и Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг