Вести

Вучевић: Србија има капацитет да произведе најбоље одбрамбене системе

Потпредседник Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић изјавио је, уочи обележавања почетка рада Гасног интерконектора Србија - Бугарска и планираног приказа опреме и способности јединица Војске Србије, да је веома задовољан чињеницом да српска одбрамбена индустрија има капацитет да произведе и испоручи најбоље могуће одбрамбене системе.

Вучевић је, одговарајући на питање новинара из Азербејџана, рекао да ће у предстојећем периоду бити урађене још боље ствари за обе земље, нарочито у контексту највећег споразума који су потписале обе стране.

"Веома сам задовољан чињеницом да наша одбрамбена индустрија има капацитет да произведе и испоручи најбоље могуће одбрамбене системе, притом веома примамљиве за Азербејџан", поручио је Вучевић. 

Коментаришући допринос Азербејџана одбрамбеном сектору, Вучевић је рекао да под тим подразумева размену искустава.

"Под тиме мислим да поделите ваша искуства са нама, нарочито начин на који организујете ваше специјалне снаге, ваша искуства са беспилотним летелицама, артиљеријом, ракетним системима. Мислим на многе ствари. Увек је боље прво се окренути превенцији, као и очувању мира, а не испробавати способности на бојном пољу", навео је Вучевић.

На питање о улози Азербејџана у европској безбедности, која обухвата и снабдевање гасом, Вучевић је оценио да о томе има веома позитивно мишљење.

"Драго ми је да смо ми, као Србија, коначно завршили овај инфраструктурни пројекат. Он је веома важан за наш народ, државу, привреду, нова улагања, али и за цео регион Балкана. Велико хвала свим земљама и свим институцијама које су се ангажовале на овом пројекту", истакао је Вучевић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг