Вести

Вучевић: Србија је данас далеко јача него што је била

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић поручио је, у Народној скупштини Републике Србије, да је Србија данас далеко јача држава него што је била и да је сигуран да ће бити још боља захваљујући народу и одлучној политици која се води.

"Данас је стање у здравству, просвети, одбрани неупоредиво боље него што је било. Да ли је све идеално, није, али радимо да буде боље", рекао је председник Вучевић одговарајући посланику Милошу Парандиловићу из посланичке групе Народни покрет Србије - Ново лице Србије.

Како је председник Вучевић навео, Парандиловић је својим излагањем успео да постигне "завидан број децибела", али и да се ниједном речју не посвети дневном реду парламента.

"Ниједна тачка вам није битна, а знате ли зашто, зато што га нисте ни погледали. Научили сте овај текст да испаднете много храбри и дрчни, а избацујете гомилу неистина", навео је председник Вучевић.

Председник Вучевић истакао је да је Србија данас далеко јача држава него што је била.

"Да ли је најјача? Није. Да ли треба да буде боља? Свакако треба. Да ли је све идеално? Није идеално. Радимо да буде боље, да буде оптималније. Али да упоредите стање пре овога и данашње стање, немогуће је без јасне фактографије, без бројева, чињеница", истакао је председник Вучевић.

Парандиловић је, према речима председника Вучевића, изнео гомилу неистина, а међу њима и ту да се данас бежи главом без обзира из Србије, што како је нагласио, није тачно, јер одлази далеко мање грађана, а миграције су данас светски трендови.

"Млади људи данас много мање одлазе него што су некада одлазили. Миграције су, нажалост или на срећу, светски тренд на срећу. То не може ниједна држава спречити. Али да причате да се данас бежи из државе главом без обзира је пре свега, неодговорно, неозбиљно, нетачно, али и злурадо", нагласио је председник Вучевић.

Председник Вучевић оценио је да се на тај начин суштински промовише идеја да људи треба да беже из Србије.

"Требало је да позовете народ да остане овде, па да се избори политички да Србија буде боље, ако ви верујете да треба да буде боље или другачије од онога што је данас, а не да позивате народ да беже из своје државе", рекао је председник Вучевић.

Председник Вучевић подсетио је да је Парандиловић током локалних избора 2016. године у Прибоју био на листи заједно са Српском напредном странком.

"Је л' сте ви то сада позвани да критикујете ову власт коју сте подржавали, оно што сте ви бранили, јер сте 2016. године били са нама на листи. Били сте посебно поносни што сте кандидат за локалне изборе у Прибоју. Додуше, не много успешно, али онда смо се разишли свако на своју страну, хвала Богу. Хвала вам што сте отишли од нас и што сте са овом политичком групацијом која је Србију уништавала деценијама", истакао је председник Вучевић, додајући да због свог васпитања и функције на увреде не одговара увредама.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2