Вести

Вучевић: Србија опредељена за очување мира и стабилности

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са командантом Ваздухопловних снага Арапске Републике Египат маршалом Махмудом Фуатом Абдегаватом о могућностима унапређења сарадње у области безбедности, одбране и војно-техничке сарадње.

Вучевић je оценио да је Србија опредељена за даљи развој и унапређење односа у војно-техничкој и војнообразовној сарадњи, о чему сведочи и узлазни тренд односа Србије и Египта у овим областима.

Подсетивши на недавну посету председника Египта Абдела Фатаха ал Сисија Србији, Вучевић је изразио уверење да ће две земље наставити унапређење билатералних односа и интензивирање политичког дијалога.

Вучевић је изразио дубоко разочарање због одлуке Египта да гласа за резолуцију о Сребреници у Генералној скупштини Уједињених нација.

Вучевић је поручио да је Србија опредељена за очување мира и стабилности у региону, што представља основни предуслов просперитета Западног Балкана.

Поновио је стратешко опредељење Србије као војно неутралне државе, која представља поузданог партнера свим релевантним актерима у домену међународних односа, као и безбедности и одбране.

Командант Ваздухопловних снага Египта честитао је Вучевићу на новој функцији и изразио уверење да ће током његовог мандата сарадња две земље достићи виши ниво односа и позвао Србију да учествује на предстојећем Међународном сајму наоружања и војне опреме, који се ове године одржава у Египту.

 

 

 

Извор: Танјуг