Вести

Вучевић: Србија поносна на своје младе таленте

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић примио је данас ученика Математичке гимназије Андреја Дробњаковића, који је на недавно одржаној Међународној “Стемко“ олимпијади у Сингапуру освојио пет златних медаља, и поручио да је Србија поносна на своје младе таленте и да ће учинити све да им обезбеди још боље услове за учење, рад и резултате на домаћим и светским такмичењима.

Вучевић је, честитајући Андреју, његовој породици и Математичкој гимназији овај велики успех, нагласио да су златне медаље из физике, хемије, биологије, математике и инжењерства, освојене у Сингапуру, на понос целе Србије и свих грађана.

Држава Србија ће због Андреја и остале бројне и талентоване деце, која бележе изузетне резултате и поносно представљају Србију у целом свету, бити њихова још јача подршка, навео је Вучевић.

Вучевић је Андреју Дробњаковићу, који похађа други разред Математичке гимназије и који је златне медаље у Сингапуру освојио у конкуренцији ученика четвртих разреда из целог света, пожелео да понови овај успех и на предстојећој Европској олимпијади из физике у Грузији и Светској олимпијади из физике у Ирану, које се одржавају у јулу.

Андреј Дробњаковић је захвалио Вучевићу на пријему и исказаној подршци, наводећи да је подршка државе од огромног значаја у наставку његовог школовања и остваривању одличних резултата.

Циљ му је, како је навео, да остваривањем најбољих резултата достојно репрезентује Србију свуда у свету.

Вучевић је Андреју уручио лични поклон, телефон “Ајфон“, чиме је, како је истакао, исправио пропуст организатора Олимпијаде у Сингапуру, који су Андреју уручили медаље и пехар, али не и обећани телефон.

Састанку су присуствовали и саветник премијера Никола Бањац, Андрејев отац Митар Дробњаковић, као и директорка Математичке гимназије Мирјана Катић, која је нагласила да ова гимназија школује најбоље ученике са подручја целог Балкана и да њени таленти остварују изузетне резултате и у другим областима.

 

 

 

Извор: Танјуг