Вести

Вучевић: Србија веома цени подршку Мексика

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић пренео је, у разговору са амбасадором Мексика у Београду Карлосом Феликсом, захвалност тој земљи на уздржаном ставу приликом гласања о резолуцији о Сребреници у Генералној скупштини УН.

Председник Вучевић истакао је да ова резолуција неће никако допринети стабилизацији прилика у региону, нити побољшању односа између српског и бошњачког народа.

Нагласио је да Србија веома цени подршку Мексика по питању територијалног интегритета и суверенитета и чврст став да не признаје једнострано проглашену независност такозваног Косова.

Председник Вучевић подвукао је да потенцијал за јачање економске сарадње, која је заснована на традиционалном пријатељству и блискости два народа, постоји у областима пољопривреде и индустрије.

Председник Вучевић поручио је да је Мексико земља коју Србија изузетно цени и да се, као председник Владе, радује будућој сарадњи, као и скорим посетама на високом и највишем нивоу из те земље, што ће означити добар нови почетак у билатералним односима.

Феликс је рекао да су односи две земље пријатељски и да их повезује искрена подршка и пренео да Мексико неће променити своју позицију по питању Косова и Метохије.

Феликс је честитао председнику Владе Србије Милошу Вучевићу на преузимању нове функције и предао писмо честитке председнице Мексика Клаудије Шајнбаум.

 

 

 

Извор: Танјуг