Вести

Вучевић: Станови за наше суграђане по повлашћеним ценама

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић уручио је на пријему у Градској кући кључеве станарима зграде у Кисачкој улици број 55. Јавним позивима за доделу и куповину станова у јавној својини Града Новог Сада, расписаним у јануару 2020. године, опредељено је девет станова за доделу и 26 станова за продају у том стамбено-пословном објекту. По спроведеним Јавним позивима додељено је четири стана, продато 23 стана, док ће преостали станови бити предмет неког наредног јавног позива.

"Задовољство ми је да поздравим власнике станова који су на конкурсу стекли могућност да реше своје стамбено питање и да им уручим кључеве за њихов нови дом. Станови су продавани по повлашћеним, некомерцијалним ценама у висини грађевинских радова, а породице које ће се уселити су између осталих, самохрани родитељи, вишечлане породице, породице које су избегле са својих огњишта и пуно ми је срце кад видим да су стамбено збринути. Желим да им та лепа, нова зграда у Кисачкој улици буде дом, а на тој локацији су у близини школа и вртић за децу, тако да се надам да ће бити још више деце у згради и да ће се дечја граја и смех чути далеко. Честитам мојим сарадницима из Градске управе за имовину и стамбене послове који су радили на овом подухвату, као и запосленима у Стамбеној агенцији. Расписујемо нове конкурсе за наше суграђане по повлашћеним ценама, а  следећи су за нове станове у Улици Момчила Тапавице. Заинтересовани Новосађани могу да прате средства јавног информисања, јер ћемо наставити да расписујемо нове огласе и решавамо стамбене потребе још већег броја људи", рекао је Вучевић.

Просечна цена квадратног метра стана износи 92.418,96 динара. Станови се по утврђеној цени купују једнократном исплатом или исплатом у 240 месечних рата, а у случају исплате купопродајне цене на рате шестомесечне отплатне рате усклађиваће се за периоде јануар-јун, односно јул-децембар, са кретањем потрошачких цена у Републици Србији, а највише до висине раста просечне месечне зараде без пореза и доприноса у Републици Србији, према званичним подацима Републичког завода за статистику. Средства остварена отуђењем станова припадају буџету Града Новог Сада и користиће се за остваривање видова стамбене подршке.

 

 

Извор: Танјуг