Вести

Вучевић уручио указе о унапређењима и постављењима

Министар одбране Милош Вучевић уручио је официрима Војске Србије, данас на свечаности у Великој ратној сали Старог Генералштаба, указе председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности. Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, чланови колегијума министра одбране и начелника Генералштаба.

Обраћајући се унапређеним и постављеним официрима, министар Вучевић истакао је да је то резултат њиховог рада и њихових квалитета.

"Сматрајте да ово није подразумевајуће и свакодневно. Ово је плод вашег животног позива, ваше одлуке да чувате државу Србију, да сте део Војске Србије, вашег залагања и одрицања, усавршавања, рада, али и подршке руководства Војске Србије и руководства државе Србије, Војске и Генералштаба која је препознала ваше стручне квалитете и одлуке наше државе да они који заслужују буду унапређени, односно постављени на нове дужности", рекао је министар Вучевић.

Вучевић је официрима поручио да буду свесни своје одговорности и додао да су указима о унапређењу и указима о постављењу добили веће обавезе и одговорности, а не привилегије.

"Од данас сте још одговорнији и ваше бреме које носите је још теже. Ако се тиме и тако будете владали, бићете успешни и показаћете да сте достојни задатака пред вама, а ја сам сигуран да сте досадашњим радом показали да то заслужујете. Желим вам све најбоље, желим вам пуно успеха, на задацима и пословима којима ћете се бавити. Да чувате Војску Србије и пре свега да чувате отаџбину Србију. Живела Војска Србије. Живела Србија", закључио је министар Вучевић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг