Вести

Вучевић: Више од пола милијарде динара уложено у Будисаву

Више од 400 милиона динара Град Нови Сад уложио је у области комуналне инфраструктуре у Будисави, а уз инвестиције у сектору образовања и завршетак клуба пензионера, за ово место издвојено је више од пола милијарде динара, истакао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић приликом обиласка те месне заједнице.

Вучевић је обишао надограђени део вртића "Зека" предшколске установе "Радосно детињство" и радове на асфалтирању Пионирске улице у Будисави.

"Овим асфалтирањем завршавамо асфалтирање свих улица у Будисави које су у јавном статусу односно које су јавне површине. Остала нам је још Прњаворска, обећао сам једном мештанину да ће и две куће у тој улици, које немају канализацију, добити исту. Покрили смо цело село, само су још те две куће остале. Ту нема економске рачунице, већ само осећаја правде и правичности према свим грађанима", поручио је Вучевић.

Вучевић је додао и да је надоградњом вртића "Зека" то обданиште потпуно проширено са нове четири собе, санитарним чворовима, зборницама.

"Реновирали смо приземље које је постојало и дуплирали капацитет обданишта што је била потреба Будисаве још 2007. године. Сада вртић може да прими око 150 малишана. Лепа вест је да у том вртићу имате коначно јаслену групу, такође постоје и мешовите групе и група која је на мађарском језику", рекао је Вучевић и истакао да се на тај начин води рачуна о мултикултуралности и чињеници да у том насељу живе српска и мађарска заједница.

Вучевић је додао да је до сада у Будисави завршена школа, такође и клуб пензионера, дечије игралиште, парохијски односно Светосавски дом, а да је у плану сређивање Ватрогасног дома на главној улици који је некада био репрезентативно здање Будисаве.

 

 

Извор: Танјуг