Вести

Вучевић: Војска Србије је гарант опстанка и останка Србије

Кандидат за председника Владе Републике Србије и министар одбране Милош Вучевић изразио је, током обиласка јединица Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на аеродрому "Пуковник-пилот Миленко Павловић" у Батајници, задовољство поводом свега што је урађено у претходном периоду на јачању Војске Србије и одбрамбених капацитета наше државе.

"Поносан сам на оно што смо заједнички радили. Вероватно, ово је можда последњи званични догађај као министра одбране у Влади којој истиче мандат. Хоћу да захвалим председнику Републике као врховном команданту на подршци ових годину и по дана, заједнички смо радили добре и важне ствари и тек ћете видети резултате свих тих заједничких планова и циљева", истакао је министар Вучевић.

Министар Вучевић посебно је захвалио сарадницима у Министарству одбране, начелнику Генералштаба и целом Генералштабу Војске Србије на отвореном, пријатељском и патриотском односу и сарадњи.

"Честитам и команданту Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генералу Жарковићу на свему што сте видели, ово је део, само сегмент онога што смо набављали, радили, модернизовали нашу војску односно РВ и ПВО, као део Војске Србије", рекао је министар Вучевић.

Министар Вучевић нагласио је да ће нова Влада, као и претходна, радити на јачању војске.

"Као будући председник Владе максималну подршку, заједно са председником Републике, даћу Војсци Србије, јер Војска Србија је гарант опстанка и останка Србије као слободне, независне и суверене државе. Хвала свима и честитам још једном на свему што сте радили за јачање Војске Србије", истакао је министар Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг