Вести

Вучевић: Вучић треба да остане на челу СНС

НОВИ САД - Потпредседник Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да председник Србије Александар Вучић треба да остане на челу СНС-а, истичући да је Вучић несумњиво најутицајнија политичка личност у Србији.

Вучевић је, гостујући у емисији "Прави угао" Радио телевизије Војводина, рекао да су грађани Србије великом подршком исказаном на председничким изборима потврдили да је Вучић најутицајнија политичка личност.

Говорећи о новом премијеру који тек треба да буде изабран, Вучевић је рекао да ће нови премијер са једне стране имати лак, а са друге стране тежак задатак.

"Ко дође на место председника владе посао ће му бити знатно олакшан, јер је економска ситуација у земљи стабилна и уређена, али ће му бити тешко јер ће га сигурно упоређивати са достигнућима претходника", рекао је Вучевић.

На констатацију водитељке емисије да су поједини медији данас објавили да је сужен број кандидата за премијера и да су кандидати Ивица Дачић, Ана Брнабић и Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада је одговорио питањем: "Да ли је то Вучићева изјава или цитат из новина"?

"Свој став о томе ко треба да буде нови премијер рећи ћу на председништву странке, а не очекујете ваљда да то пре кажем у медијима него на председништву СНС-а", рекао је он.

Вучевић је казао да он лично нема ништа против да нови премијер не буде из редова Српске напредне странке и навео да не мисли да је то "а приори" лоше.

"Нови председник Србије Александар Вучић наговестио је отварање унутрашњег дијалога о Косову и Метохији јер је то је наша неминовност.Тај дијалог је већ отворен јер је реч о горућем питању нашег друштва", рекао је у емисији "Прави угао" градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС  Милош Вучевић.  ...

Очекујем да Бриселски процес буде настављен и у овом тренутку то зависи од албанске а не српске стране. Ни у ком смислу Србија не иде ка признавању косовске независности, оценио је Вучевић.

"Нови председник Србије, Српска напредна странка а и будућа влада ће се свим капацитетима залагати за европске интеграције и то не искључује срадњу са Русијом или САД или Кином "рекао је Вучевић одговарајући на питање шта ће бити са европским интеграцијама. Он је додао да нема потребе да се опредељујемо и искључујемо било кога је Србија води рачуна о својим интересима.

"Забринут сам због појединачних случајева криминала у Новом Саду и увек идем у сусрет проблемима, мада је стопа криминала пала за 37%.Не верујем рекао је, да неко из криминогених кругова ужива било чију политичку или неку другу заштиту.Мислим да је већина медијских шпекулација допринела предимензионирању слике о накаквом појачаном криминалу у граду", закључио је Вучевић.

"Припреме за европску престоницу културе у Новом Саду теку добро и биће то манифестација од које ће директну али и индиректну корист имати и град и друштво у целини", рекао је између осталог градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

 

Извор: "РТВ"