Вести

Вучевић: Вулетић сматра да су дела Беливукове групе комедија

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић о смени појединих функционера странке рекао је да је то чин демократије.

Вучевић се осврнуо на поступке бившег потпредседник Партизана Владимира Вулетића и оптужбама на рачун сина председника Вучић Данила, притом коментаришући његово морбидно гостовање на једној телевизији.

 

Ништа није случајно

Био сам шокиран када сам то гледао. Вулетићево последње опхођење и исмејавање оног што је доказано и што ће бити доказано а то је да су припадници клана Беливук буквално млели људско месо и правили ћевапе. А овај болесник Вулетић имитира да једе ћевапе од Гоксија. Да ли је за тренутак помислио како је породици од Гоксија, где они очекују истину о томе како је убијен. И он онако дебео, задригао, бахат шаље поруку да је то за њега нека комедија, спрдња. Горе нешто одавно нисам видео у Србији у којој је било свега. Али то неко ради смишљено и то није питање неког лошег смисла за хумор , већ питање да пружа дефакто снажну медијску подршку кроз тајкунске медије онима који треба да одговарају за најтежа кривична дела и то је јасна спрега са онима који су у затвору и онима који их медијски подржавају. Kао што када причате о неким политичарима из Српске напредне странке који су до јуче били најгори, а данас постали одједанпут симболи за страдалнике у неким наводно сталинистичким процесима. Оно што је урадио Вулетић је стварно за гађење и одвратно. Заћути човече и срам те било! Срам било и тебе и оне који те пуштају да то радиш у тв програму. Барем се извини родитељима настрадалих. А шта ће да раде када се утврди на суду да се то десило. Бојим се да то тада нећемо ништа чути, као ни за Јовањицу,  изричит је Вучевић.

 

Изјашњавање одбора Српске напредне странке је чин демократије

Осврћући се да питање смене Небојше Стефановића каже да тема око бившег министра полиције је постала доминантна али није била једина.

Очигледно је чланство то дефинисало као највећи политички проблем за странку, али није било забрањено да се прича о било коме, нити можемо да кажемо да није било изузетака да се није причало о другима, нагласио је Вучевић а на питање да ли је било неке директиве одговара, апсолутно не. Не могу да дочарам ни себи а ни другима колики је степен демократије у Српској напредној странци у односу на друге странке. Можда то неком није атрактивно, али то је суштина једне странке да свако каже шта жели. Мислим да је то нешто што треба да негујемо и чувамо, и мислим да је то добро не само за Српску напредну странку већ и за Србију. Не бежимо да причамо о свим стварима па и онима које нису тако пријатне и немам дилему да ће Српска напредна странка из свега овога изаћи јача. Kоначан суд ће дати председник, председништво и главни одбор . Чека нас и скупштина странке и то би требало да се одржи у октобру ако епидемиолошка ситуација то дозволи и о свим питањима ће се разговарати на страначким органима.

 

Странка утврђује политичку одговорност

На питање да ли како је то речено у закључаку одбора Српске напредне странке да је Стефановић угрозио безбедност председника, Вучевић одговара:

"Ми немамо доказе да ли је Стефановић наложио да се председник прислушкује, али постоји објективна одговорност да се то дешавало у оквиру министарстава док је он био на његовом челу. Пођимо од тога да Небојша Стефановић није знао, опет постоји објективна одговорност, ви сте предлагали те кадрове, шест година водили тај ресор. Странка утврђује политичку одговорност, а другу ће дати евентуално суд. Ја сам унео трећу компоненту а то је морална одговорност. Рекао сам да сам на његовом месту поднео бих оставку на све функције, али верујем да себе никада не довео у ту позицију."

 

У Демократској странци  било много убица странке

Српска напредна странка показује овим унутар-страначку демократичност. Оно што ме изузетно нервира и иритира је да се да то приказује као један стаљинистички процес и то од стране оних који који су спроводили најгоре политичке чистке. Ми смо имали да је Ђинђић избацио Вуксановића, Тадић Вука Јеремића, Ђилас Тадића, Бојан Пајтић Ђиласа , Шутановац све ресетовао а затим дошао Лутовац да угаси странку. То је класичан стаљинистички процес. И они нам држе лекције, то је један фестивал лицемерја. Kо год каже нешто он је бот, гласноговорник Александра Вучића, сендвичар или крезуби не знам шта… Испада да моје образовање, статус ми не дозвољава да кажем било шта.

Српска напредна странка је неко који је од грађана добио легитимитет да води политику спроводи извршну власт.

И када кренемо да оцењујемо кажу да је политички суд, када не онда кажу да прикривамо или не зна шта већ. О томе да има заштићених причају они који су чистили своје претходнике  били оце убице своје странке.

 

Радује ме Вучићева најава борбе против фудбалске мафије

Вучевић је истакао да га радује да што је председник осим борбе против организованог криминала и разрачунавање са клановима, најавио и борбу против фудбалске мафије у чему му пружам пуну подршку.

Вучевић  истиче да да за сада постоје индиције да је неко из полиције покушавао да исфабрикује аферу Јовањица и да у све увуче Андреја Вучића а тиме и председника.

На исти начин су хтели да ураде и са афером Гаково која такође нема никакве везе за породицом Вучић. Али то је могао да уради само неко ко је био део система. Што се тиче Јовањице најважније је да оптужни буду осуђени у том процесу, али политички епилог мора бити ко је фабриковао ту аферу и фабриковао лажи против Андреја и Александра Вучића. Надам се да ми председник Вучић неће замерити када је питао представнике Европске уније зашто се нашло у извештају нико није хтео ништа да каже, тако се калеми лаж на лаж, рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва