Вести

Вучевић: За базен у Футогу издвојено 16 милиона евра

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић данас је заједно са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем обишао завршне радове на базену Спортског комплекса у Футогу и истакао да је у тај пројекат уложено скоро 16 милиона евра.

"Ово је велика ствар и за Бегеч и за Ветерник, за тај западни део града. Кад смо кренули да радимо базен у Футогу, многи нису веровали. Ово је нешто о чему смо могли да сањамо, Никола Рађен ми каже да је то трећи у Србији овакав олимпијски базен. Од три два су у Новом Саду. Деценијама је овај део био запостављен, а сада ту деца могу да се играју, постоје и терени", рекао је Вучевић.

Према речима Вучевића, базенски комплекс у Футогу планиран је још у време док је Маја Гојковић била градоначелница Новог Сада.

"У једном периоду није било довољно воље да се то уради, град није имао довољно новца, али смо јачали, доводили нове инвестиције, имали више запослених грађана и тако снажили и успели да финасирамо овакве пројекте у деловима града који су били запостављени, а заслужују исту пажњу као и урбани део града", рекао је Вучевић.

Вучевић је додао и да се нада да ће из Футога изаћи и нека нова браћа Пијетловић или Никола Рађен који је и сам присуствовао отварању базена.

"Задовољство ми је да стојим испред вас. Имао сам прилике да играм свуда по свету и освајам златне медаље за Србију. Базен у Футогу ће бити центар свих спортских дешавања, али и комерцијалних. Центар збивања за све узрасне групе које желе да се баве спортом и желимо да овај прелепи базен развијамо у најбољем могућем светлу", рекао је Рађен.

 

Избори одређују судбину Новог Сада наредне четири године

Вучевић рекао је да локални избори нису игра и да ће одредити судбину Новог Сада у наредне четири године и да ли ће грађани да живе боље.

"Ја се плашим за судбину Новог Сада ако дође у руке неозбиљних људи. Надам се да грађани разумеју да град није играчка и да избори нису игра већ се одређује судбина града у наредне четири године“, рекао је Вучевић приликом обиласка радова у Ветернику наводећи да је очекивао конкуренцију и да  кажу шта би требало да се уради и теме о којима треба да се прича.

Додао је да снажно подржава све што ради Град Нови Сад као и листу око СНС.

"Не стидим се да дам подршку људима који су кандидовани на овој листи коју ја волим и чији сам део, јер они решавају проблеме грађана, а не баве се јефтиним демагошким причама како ће нешто да ураде без било каквог смисла“, рекао је Вучевић.

Према речима Вучевића, листа СНС ће се "до последњег даха" борити за Нови Сад, и исто вече признати резултате.

 

 

 

Извор: Танјуг