Вести

Вучевић: За још бржи раст српске економије

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић састао се са председницом Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо са којом је разговарао о приоритетним пројектима и сарадњи.

Председник Вучевић захвалио је председници Европске банке за обнову и развој на досадашњој подршци и сарадњи и истакао да је Влада Србије спремна да настави рад на започетим, али и новим пројектима у областима енергетике, обновљивих извора енергије, животне средине, инфраструктуре, као и у сектору информационих технологија.

Председник Вучевић нагласио је да регионално повезивање кроз припремљене планове има за циљ побољшање повезаности, инфраструктуре, људских ресурса, конкурентности, као и рад на зеленој агенди и дигиталној транзицији.

Председник Вучевић подвукао је важност даље подршке Европске банке за обнову и развој улагањима у области обновљивих извора енергије у Србији за додатно јачање и још бржи раст српске економије и привлачење страних инвестиција што ће, како је оценио, значајно допринети одрживом развоју градова и бољем квалитету живота грађана.

Председник Вучевић истакао је важност процеса трансформације енергетског сектора и већег учешћа обновљивих извора енергије, убрзање транзиције у области зелене енергије и повећање конкурентности приватног сектора.

Саговорници су разговарали и о подршци малим и средњим предузећима кроз додатно финансирање и посебну саветодавну помоћ.

Председница Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо изразила је задовољство због посете Србији, где је ова финансијска институција, према њеној оцени, постигла запажене резултате.

Председница Европске банке за обнову и развој Одил Рено-Басо истакла је да је Србија важна инвестициона дестинација и да је прошле године наша земља била пети највећи прималац средстава Европске банке за обнову и развој и додала да се нада да ће се ова добра пракса наставити.

 

 

 

Извор: Танјуг