Вести

Вучевић: Житељи Ветерника добијају нови вртић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положио је  камен темељац за изградњу новог објекта Предшколске установе "Радосно детињство" у новосадском насељу Ветерник.

Вртић ће бити изграђен на 2051 квадратних метара површине, а вредност радова је триста милиона динара. Нови објекат моћи ће да прими више од 200 малишана.

"Ово је други нови вртић који се гради ове године, прво градилиште је на Сајлову, а сада и овај део Ветерника добија обданиште које ће бити треће у овом насељу. Ветерник расте и постаје прави градић. Неке општине у нашој држави и покрајини немају три вртића колико ће имати Ветерник. Честитам компанијама које су добиле посао, очекујем да ће радови бити завршени до половине јула следеће године. Капитални инвестициони буџет Града Новог Сада је рекордних готово 10 милијарди динара", рекао је Вучевић.

Вучевић је најавио почетак радова на новом вртићу и у насељу Адице, а ускоро се очекује завршетак радова у вртићу на Клиси, дуплиран је капацитет обданишта у приградском насељу Каћ, а припрема се и пројекат за Ковиљ.

 

 

 

Извор: Танјуг