Вести

Вучевић: Значајан искорак у преговорима са пољопривредницима

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић изјавио је, у Народној скупштини Републике Србије, да је направљен значајан искорак у преговорима са пољопривредницима и истакао да је задовољан што је пет Удружења прихватило предлог који је договорен са Министарством финансија и Министарством пољопривреде, као и у контакту са председником Републике Србије Александром Вучићем.

"Понуђено је нових до 17.000 динара регреса за сертификовано семе по хектару док је 2021. године субвенција износила 4.000 динара по хектару за семе", рекао је председник Вучевић одговарајући на питање посланика Јединствене Србије Животе Старчевића о састанку који је 18. јула одржан са представницима седам пољопривредних удружења и шта подразумевају најављене измене закона о подстицајима у пољопривреди.

Што се тиче сточарства, председник Вучевић навео је да се изашло са предлогом да се на постојећих 40.000 динара по грлу омогући, кроз измене (закона), додатна субвенција од 60.000 динара за јунице од 12 до 24 месеца са обавезом да буду у газдинству најмање три лактације, односно три сезоне.

 

 

Извор: Танјуг/РТС 2