Вести

Вучић: 17. децембра гласамо за стабилност и будућност за нашу децу

Председник Републике Србије и члан Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је на предизборном скупу напредњака у Јагодини, да ће тај град до марта добити магнетну резонанцу и мамограф и најавио обнову опште болнице, у коју ће бити уложено 48 милиона евра.

"Кренућемо у обнову опште болнице за шта је потребно 48 милиона евра и уложићемо у Јагодину зато што Поморавље мора да има најбољу могућу болницу", рекао је председник Вучић.

Поручио је свима који су дошли на тај скуп да подрже листу "Србија не сме да стане" да су најбољи људи у Србији који представљају пристојну Србију и желе да ова земља иде напред и који ништа више за себе не траже.

Истакао је да су пружили подршку напретку Србије, без страха да ће бити бесомучно нападани.

Председник Вучић је рекао да смо у Нишу урадили веома важну ствар,  отворили гасни интерконектор са Бугарском.

"Радимо даље енергетску инфраструктуру, као и путну и железничку и сваку другу", истакао је председник Вучић.

Навео је да ће брза пруга од Београда до Ниша која ће се градити пуно значити за сва места у Поморавском округу, али и за друге околне округе је ће моћи да се доведе већи број инвеститора.

Председник Вучић је истакао да је тешко учествовати на изборима и очекивати велику подршку, у којој постоји шеснаест листа којима се супротстављате.

"А шта ћете ви? Да будете шеснаест или седамнаест пута мање заступљени или да покушате да се борите, да се супротставите и да говорите људима шта је истина. Од почетка кампање нападали су нас најгорим могућим речима, најгорим могућим неистинама и углавном ширећи мржњу, не само према мени и нашим породицама, већ ширећи мржњу према свакоме од вас", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао и да су се појавили неки лоши ђаци испред појединих опозиционих странака да причају о томе колико су добри и паметни.

"А онда се појавио Мики Г17+, Алексић и сетио се да каже да је он много паметан, а ми смо сви много глупи. И џабе се ја трудио кроз школу. Био међу најбољим ђацима, међу најбољим студентима, док он није могао разреде да заврши. И сад он паметан, а ми глупи", навео је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао да се у старој Грчкој облик политичког режима, у којем би владали људи попут таквих припадника опозиције, називао какистократија.

"Чудно име. А то значи у преводу владавина најгорих. Е, они би хтели да Србија буде једина земља на свету у којој ће најгори да владају. У свему најгори. Од оних који су највише покрали, до оних који су били најгори ђаци, који ништа не знају. Само такви могу да владају. Да се не нађе ниједан паметан међу њима, ниједан поштен", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је нагласио да зна да ситуација у земљи није идеална и да не мисли да било коме прича током кампање да "цвета цвеће" и да сви живе као "бубрег у лоју".

"Знам ја колико многи од вас и даље тешко живе, знам ја колико проблема имате, али такође знам да свако од вас зна колико смо се трудили, борили и шта је то све што смо урадили", рекао је председник Вучић.

Нагласио је да зна да пензионери немају велике пензије, али да ће од 1. јануара оне бити веће за 14,8 одсто.

"И сваке године ћемо драстично те пензије да повећавамо. Дакле, пензије ће у будућности да прате плате. Пензије ће морати да буду неупоредиво више него што су данас. Као што ће и плате морати да буду. Просечна плата, уколико поверење будете дали листи Србија не сме да стане, ће бити 1.400 евра до краја мандата, а пензије преко 650 евра", нагласио је председник Вучић.

Председник Вучић је додао и да ће минимална зарада бити 650 евра.

"Да и најсиромашнији радници могу да прехране своју децу, да могу да прехране своје породице", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић се обратио и рударима рудника Ресавица.

"Хоћу да кажем нашим рударима и свим запосленим у Ресавици да не брину за свој посао, да им чувамо посао и да ће имати веће плате и да ћемо обезбедити већу сигурност за њих", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је истакао и да избори нису играчка, већ озбиљна ствар.

"И сваки пут понављам. Избори су озбиљна ствар. Избори су ствар за одговорне људе. Држава није играчка. Држава није шала. Ваша је дужност да седнете у својој кући са својим члановима породице и да кажете - хајде људи да будемо озбиљни, да покушамо да будемо одговорни, да видимо ко су ти који нам гарантују најбољу будућност", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је додао да се на изборима опредељујемо за своју будућност.

"Безброј пута сам причао причу о томе како није све у природним ресурсима. Емирати имају пет пута мање нафте од Либије, али живе десет пута боље. Значи ствари су у руководству, ствари су у ономе кога ћете да изаберете. У онима који ће да очувају мир, али који ће умети да чувају и наше виталне националне интересе. Косово и Метохију у Србији. Који ће умети да бране, али на паметан начин", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао и да је у претходним деценијама много младих људи напустило Поморавље.

"Овде у Поморављу имали смо деценијама буквално егзодус. Људи су отишли у Аустрију, Италију, Швајцарску, Немачку, многе западне земље. Мали број њих се већ вратио. Наше је да вратимо нашу децу, да вратимо наше сестре и браћу у Србију тако што ћемо им направити услове у које могу да се врате, у којима могу да живе и раде, у којима могу својим знањем, својом енергијом да допринесу да Србија иде напред", рекао је председник Вучић.

Председник Вучић је рекао и да је Србија ове године до краја новембра имала четири милијарде 195 милиона евра страних директних инвестиција.

"Опет ће бити рекордна година, с тим што сада имамо све више инвеститора из Азије. Добро је да имамо са свих страна и то показује резултат наше политике", оценио је председник Вучић.

Додао је да је, када је почео рат у Украјини, био опрезан.

"Три дана сам учествовао у писању оних закључака Савета за националну безбедност, у којима смо тражили најбољу могућу позицију за Србију. Да не срушимо своју позицију према Косову и Метохији, али да истовремено не будемо ти који ће да уведу санкције нашим традиционалним пријатељима, Руској федерацији", нагласио је председник Вучић.

Додао је да као озбиљан политичар и неко ко води државу, жели само најбоље за Србију. 

"Нисам водио партијску политику, хтео сам, ма какви притисци да уследе, да заштитим државу. Не смеш да идеш у директну конфронтацију са Западом, али истовремено хоћеш да сачуваш пријатељство са Русијом. Чувај Србију, води рачуна о свакој речи", рекао је председник Вучић.

Додао је да и поред свих притисака није увео санкције Русији.

"Раскокодакали се да ће Вучић после избора 3. априла да уведе санкције Русији. Дође и прође 4. април, прође и цела година, а Вучић не уведе санкције. А они одмах иза 3. априла, сетили се да кажу "Вучић је против Европе, морамо да уведемо санкције"", рекао је председник Вучић.

Додао је и да је Драган Ђилас у једном тренутку изјавио да је опште познат став ССП да је за увођење санкција, а онда месец дана касније да је опште познат став ССП против увођења санкција.

"Толико о доследности. Сви они, шта год сад говорили, требаће им један дан да се уједине у коалицију против Србије. Зато вас молим да, да бисмо их победили, дате глас листи "Србија не сме да стане". То је једина гаранција да ћемо сачувати Србију", рекао је председник Вучић.

 

Извор: Танјуг/ТВ Вести