Вести

Вучић: 220 нових радних места за Крушевљане

КРУШЕВАЦ - Компанија Хенкел Србија отворила је нову Бреф фабрику у Крушевцу у који је уложен 21 милион евра, а председник Владе Србије Александар Вучић је том приликом поручио да немачки инвеститори не треба ни да размишљају да инвестирају у другим земљамам региона, јер им нико неће понудити боље услове од Србије.
 
"Срећан сам што имамо 220 нових запослених људи. Честитам радницима који су показали да су завредили пажњу немачких компанија и показали да могу вредно и успешно да раде", рекао је Вучић и додао да је сигуран да у следећој години можемо да се надамо новим инвестицијама и новим радним местима.
 
Aleksandar Vucic otvorio pogon u Henkelu
 
Премијер је најавио још добрих вести за Крушевљане у наредној години, након, како је рекао, више од деценије отпуштања.
 
Вучић је рекао да је руководству Хенкела обећао да ће од српске владе добити највећу могућу подршку, приметивши да би с таквим ставом неко могао да га пријави "због нелојалне конкуренције", али је додао да остаје при томе да им ниједна држава у региону неће понудити боље услове за инвестирање од Србије.
 
"У сваком случају ми очекујемо од вас и надамо се новим улагањима, а влада ће да помогне, Град Крушевац ће да помогне јер циљ нам је да Хенкел буде успешнији због грађана Крушевца, Варварина и Ћићевца који овде раде", рекао је премијер напоменувши да је број незапослених у Крушевцу велики, али да верује да ће бити драстично смањен.
 
Србија, казао је, има поверење у немачке компаније, у Хенкел, али и у своје своје представнике у Крушевцу, у своје раднике и њихову марљивост. Отуда је и уверење премијера да ћемо заједнички стићи до много бољих резултата.
 
Иначе, нова фабрика намењена производњи Бреф производа запослиће 220 нових радника, а снабдеваће 22 регионална и европска тржишта.
 
Премијер Вучић је заједно са директором Хенкел Србија Војканом Марићем и чланом управног одбора компаније Хенкел на глобалном нивоу Бруном Пјаћенцом покренуо нови производни погон.