Вести

Вучић: 390 квадратних метара најмодернијег простора за Хитну помоћ у Г. Милановцу

Нови објекат службе Хитне помоћи Дома здравља у Горњем Милановцу отворен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића. Врпцу су свечано пресекли министар здравља Златибор Лончар, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Дома здравља Александар Цивовић. Подрумске просторије Дома здравља адаптиране су за потребе Хитне помоћи, па ће та служба, уместо 80 квадрата на спрату Дома здравља, користити нових 390 квадрата. Испред објекта уређен је и прилаз, што ће олакшати пријем пацијената.

Радови су трајали два месеца, а посао вредан око 17 милиона динара финансирала је Канцеларија за јавна улагања.

"Овде је хитна помоћ имала 80 квадратних метара, а данас 390 квадратних метара најмодернијег простора, чистог и уређеног. Недостају још две-три справе за које ће сутра бити пребачен новац. Добиће још једно возило за више од 60 села у горњемилановачкој општини", рекао је Вучић.

Председник је констатовао да су изградњу зграде Хитне помоћи, као и школа и свега осталог у другим местима, људи дочекали са скепсом.

"Прво сам био министар за тоалете, а ја сам се осмехивао, говорио сам да сам посебно почаствован да се управо тиме бавим", рекао је Вучић.

Он је додао да у овом тренутку широм Србије има 297 објеката који су, или урађени или су у припреми за обнову и изградњу.

"Овај објекат вредео је готово 17 милиона динара, а остали објекти овде су вредели много више, да не говорим шта значи 30 километара ауто-пута од Љига до Чачка, кроз ову општину. То ће омогућити долазак инвеститора, а сигуран сам да ће нека у будућности бити и у Горњем Милановцу", рекао је Вучић.

Председник је рекао да је све те пројекте плаћала држава јер је било довољно новца, али и људима који су веровали влади, а не у политику "лако ћемо".

"То лако ћемо има само код оних који донесу лоше резултате. Они који побеђују никада не говоре лако ћемо, увек је тешко направити резулате", рекао је Вучић.

 

Људи ће долазити у Тополу да се упознају са историјом

Држава ће уложити новац у развој туризма у горњомилановачкој општини, у Таково, у дворац Обреновића, и на тај начин покушати да оживи туризам у овом крају и посетиоце упозна са српском историјом, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Вучић је, после обиласка новоизграђене зграде Хитне помоћи у Горњем Милановцу, рекао да Таково мора да постане "туристичка Мека и Медина", у који ће долазити људи из свих крајева Србије.

"Морамо да уложимо много новца, можда пет милиона. То је центар Србије, срце Србије", рекао је Вучић додајући да су Обреновићи, према његовом мишљењу, најзначајнија српска династија.

Вучић је рекао да је важно да се горњемилановачки крај туристички додатно поправи како би се на тај начин запослили људи и развио терцијарни сектор.

"То су велике ствари за горњемилановачки крај, за цео Моравички округ и нашу Србију", закључио је Вучић.

 

Биће проблема, али нема контроле Приштине над Србима

Желимо озбиљан дијалог с Албанцима, али морају да знају да желимо и да очувамо интересе Срба и Србије на Косову и Метохији, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Такозвана ратна или ветеранска коалиција странака, која је добила већину на изборима на Косову и Метохији, је она групација која је најотвореније претила Србима, и то ће нам створити много проблема, рекао је Вучић новинарима, али и указао да та коалиција у Приштини сад има наспрам себе јединствен блок политичких представника Срба, који ће штитити интересе Срба и Србије на Косову и Метохији.

Кључно је да Албанци нису код Срба успели да остваре оно што су желели, и они и неки споља, а то је да имају неку врсту контроле над српским посланицима у доношењу одлука на Косову, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да ће исход превремених парламентарних избора на Косову представљати тешкоће и многе проблеме, али, каже, ми ћемо се борити да сачувамо стабилност и наставимо дијалог, те поручио да ће, приликом формирања владе, Приштина пред собом имати јединствен српски блок.

Вучић је подсетио да су ратничка, терористичка или ветеранска коалиција, као и Самоопредељење, који су добили највише гласова, увек најотвореније претили Србима.

"Остаје да видимо какве коалиције желе да формирају. Имају прилично јединствен блок Срба који ће штитити и чувати своје интересе", поручио је он.

Председник Србије је казао да је желео нешто другачије резултате, што се тиче воље албанског народа, али да није могао у њихово име да бира.

"Резултат ће нам представљати тешкоће и много проблема, борићемо се да стабилност сачувамо и наставимо дијалог, јер тиме чувамо стабилност и мир", нагласио је Вучић.

Он је, у Горњем МИлановцу, одговарајући на питање новинара, рекао да чека коначне резултате и да је, када је реч о Српској листи постигнут добар резултат, те треба да се види да ли ће имати осам или свих десет мандата.

Изразио је захвалност Србима што су били дисциплиновани и гласали за своје инетересе, желе наставак дијалога.

"Они су показали да желе да имамо озбиљан дијалог са Албанцима, али и знају да морамо да сачувамо интересе Срба и Србије на Косову и Метохији. Изашли су у већем броју него што су то чинили на изборима за председника Србије јер су разумели важност ових избора", оценио је Вучић.

"Добити 90 одсто гласова није мала ствар", констатовао је он и исказао захвалност на исказаном поверењу, као и да је поносан што је толико гласова добијено, посебно имајући у виду велики и интерес и значај гласања за наше грађане.

 

Желе да ми сломе кичму, људи знају ко и како ради

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да све који га нападају по медијима веже заједнички инерес, да разни тајкуни желе да му "сломе кичму", али и да је уверен да грађани умеју добро да процене ко и на какав начин ради, те да ће сваки наредни избори показати да неће бити онако како они мисле.

Вучић је, на питања новинара о кампањи Курира против њега, те учесталом појављивању у тим новинама бившег градоначелника Драгана Ђиласа, рекао да сви раде свој посао, по својој савести, али да он, за разлику од других, и када је губио на изборима, кривца није тражио у медијима или неким другим стварима.

Разумем ја и Ђиласа и тајкуне, рекао је Вучић, и запитао:

"Шта би ви радили да изгубите изборе са 48 одсто према шест процената, или са 46 одсто према 10 одсто у граду?".

"Ни на наредним изборима неће бити онако како они мисле", уверен је Вучић, који истиче да верује у свој рад и свих других који са њим раде, као и у то да грађани умеју да процене и оцене ко је и шта радио и на какав начин.

Људи виде шта је стабилан раст и озбиљан рад и приступ, а не бајке. Циљ тих напада је да пољуљају поверење грађана у владу и њега лично, па зато и иду текстови како "ето, није Вучић узео, али неко други за њега јесте", приметио је.

На питање како види то што га коалициони партнери, Дачић, Љајић, Карић, не бране од таквих напада, Вучић је навео да је то у реду и да није лако носити се са свим тим. Како је рекао, увек је стао у одбрану својих сарадника, од Лончара до Гашића.

"То и јесте мој посао, ја сам их поставио и бирао", рекао је председник Србије и истакао да његов посао јесте да омогући да се нормално ради и да се у земљи послови нормално обављају.

"Када прођу избори, опет ће да буде кукњава и опет ће резултат бити исти", закључио је и подсетио да је рекао да ће се повући када освоји мање од 26 одсто гласова, те да сада није ни близу тога, а његови политички противници толико никада нису ни имали.

 

Вучић обишао вртић у Горњем Милановцу

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас реновиран вртић ''Сунце'' у Горњем Милановцу, који је проширен за 90 места и убудуће ће моћи да прими 269 малишана.

Дограђени објекат се простире на 505 квадратних метара, има четири просторије и потпуно је опремљен новим наставним средствима и играчкама.

Радови на проширењу трајали су око годину дана, а финансирала их је општина Горњи Милановац.

Вучић је, приликом обиласка, разговарао и са окупљеним грађанима којима је захвалио на гостопримству и поновио да ће влада издвојити новац за обнову дворца династије Обреновић у Такову како би привукли туристе из целе земље у горњомилановачки крај.

''Уз приступне саобраћајнице, када будете изградили индустријску зону, довешћемо још једну фабрику да можете да запослите људе у још већем обиму и да деца, која овде иду у школу, могу да рачунају на посао после школовања'', рекао им је Вучић.

Он је подсетио да ће ове године бити значајније повећања у јавном сектору.

''То је, не зато што неко такву одлуку доноси, него зато што се тешко и напорно радило'', рекао је Вучић.

Председник је нови објекат обишао са министром просвете Младеном Шарчевићем. Он је пре обиласка вртића присуствовао отварању нових просторија Хитне помоћи у Горњем Милановцу.

 

 

извор: Танјуг