Вести

Вучић: Ако Николићу буде горе, цела Србија у Београд

За оне који су јуче покушавали кад их окрене Јасмина Стојанов, па трпали  наслове по агенцијама да је Николић због инфузије прекинуо штрајк само могу да кажем да треба да се стиде зато што, навешћу вам пример Тома Сенде који је био млад и на пуној инфузији је био, на силу су га држали Британци на пуној инфузији и после два месеца је млад, јак момак преминуо, дакле само ти преваранти, ти лажови да никоме више не објашњавају да је живот на цевчицу много леп, а то је све због чега ? Па због тога што велики председник неће изборе! Па зар толики страх од избора, јел толики страх од пораза, јел толики страх од народне воље?! Све ћемо да имамо само изборе не смемо да имамо и не можемо да имамо изборе, зато што ће њихова величанства да изгубе своју фотељу, зато што њихово величанство више неће моћи да буде онолико богато зато што ће њихово величаноство можда без своје јахте да остане у будућности, или зато што неће моћи да купе најновији тип неке јахте и за све то је крив Томислав Николић и СНС. Данас је у Србији уведена апсолутна цензура. Погледајте само, и имамо доказе за то, погледајте сајтове и то су три песнице режима РТС, Блиц и Б-92, дакле те три ударне песнице режима су забараниле једноставно да се било ко јави ко мисли другачије од режима и режимских слугу, али добро да смо то сада видели па бар никада неће моћи да нам говоре ништ. Нека они раде свој посао ми ћемо се борити против режима и режимских слугу како будемо могли и борићемо се и у будућности.

Вечерас у 19.00 ће бити одржан перфоманс испред РТС. Мислим да ће наша омладина да направи интересантну представу и то ће у ствари бити пародија на оно што сваке вечери слушамо и гледамо преко програма РТС. Ми ћемо са нашим акцијама настављати, а уколико се ствари не реше у најскорије време и уколико здравље председника Томислава Николића буде још угроженије ми ћемо бити приморани да позовемо целу Србију између Васкрса и 1. маја у Београд.

Желим само да вам поновим још једанпут да је наша жеља само да знамо кад су избори. Не тражимо победу унапред, ми не тражимо фотеље, ми не тражимо паре, ми не тражимо њихове јахте, ми не тражимо Јовановићевих 350 метара квадратних или каквих не знам већ колико, нити станове. Ништа нам не треб. О њиховим каменим добима не желим да говорим пошто су они у каменом добу и хоћу да се захвалим свим људима у Србији који су показали да уз сав бес и гнев могу мирно да протестују, без обзира на све провокације и све што режим ради. Промене у Србији више нико не може да заустави, они ће изгубити изборе, кад год да буду и какви год да буду.
Данас је амбасадор Конузин посетио председника Николића, добили смо више телеграма забринутости због његовог здравственог стања, од представника земаља ЕУ, многих других земаља са истока, са афричког континента и свим тим људима се захваљујемо. Изволите ако имате било какво питање!

Новинар: Ко ће да причести господина Николића у четвртак?
Александар Вучић: Одкуд знам ко ће да га причести. Шта је то важно, мислим, извините што не схватам, али немам појма.

Новинар: Да ли сте се чули са господином Николићем од када га је посетио Конузин и да ли знате шта су разговарали, нешто  о томе?
Александар Вучић: Јутрос сам ја разговарао са господином Конузином, па је био господин Конузин код  господина Николића, па сам се чуо са господином Николићем.

Новинар: О чему сте разговарали, да ли је тражио да престане да  штрајкује?
Александар Вучић: Па ја мислим да не постоји нормалан човек на свету, било ко од нас, вас, ко не тражи то од Томислава Николића, без обзира на све. За разлику од неких других, ми његове разлоге разумемо, али га свеједно молимо да због његовог здравља, због Србије и због странке то прекине, али он је тај који доноси одлуку. Уверен сам да је то и урадио господин Конузин, а ми смо причали само о политичком делу, али о томе не бих говорио сада. Можда већ сутра пошто мислим да ће бити још неких новости.
Новинар: Када сте га ви лично последњи пут замолили да прекине и шта сте му рекли, које сте му речи упутили?
Александар Вучић: То је било јутрос, био сам ноћас код њега па сам био јутрос поново око 7 и 15, рекао сам му да је добро да смо видели ко је на шта и за шта све спреман и шта ће тек да нам раде, да је он свакако победио у својој бици, а то је да покаже Србији да не морате да се жртвујете за своје џепове и за своју задњицу, већ да можете да пробате да урадите и нешто за свој народ, јер промене у Србији су нешто што не значи лично Томиславу  Николићу већ значи целој Србији и грађанима који живе теже од свих нас. Рекао сам му да је он нама потребан и рекао сам му да је он потребан целој земљи и да размишља о томе, а он ми је рекао - пусти Вучићу сад то, причаћемо, причај ми о политици и о другим стварима, и онда смо прешли на друге теме. А вама бих, претпостављам неће вам то нашкодити угледу код неких напредњачко- мрзаца којих је колико хоћете, лично да вам се захвалим на коректности и вашој телевизији на коректности.
Новинар: Јел било макар неких неформалних контаката  са представницима власти или европске администрације с обзиром да су се и они на неки начин укључили у ову причу?
Александар Вучић: Било је много лажи о томе шта се дешавало у Бриселу, али ја то не морам вама да говорим, ви то знате одлично господине Бабовићу. Ви знате да свако вече негде између 12,15 или 12,20 зове Јасмина Стојанов звана Џеси којој не сме ни име да се појави, то је после поноћи да знате људи, али ви мислите да је измишљам, ако ја не говорим ви немојте да ми потврђујете ако ја не говорим истину господине Бабовићу само климните главом и ја ћу изаћи напоље. Свако вече између тог времена она построји режимске слуге и онда заповеда како, шта и на који начин мора да изађе. Јуче су били налози- извуците са „Блица“ немојте са сајта Митрополије око Амфилохијевог одговора Вучићу, Вјерицу Радету пустите најмање 3 пута тонски да ће Тома да буде дебљи, пијанији, како му је сексолог доктор итд. Претходни дан је инсистирала на томе како је болница у неким дуговима, и не знам какве има то везе са било чим. Оно што је наш проблем је што имамо посла са болесницима, с монструмима имамо посла. Замислите да они инсистирају, није то рекла Вјерица Радета то је рекао режим, ви мислите да се случајно долази у Дневник - бићеш пијанији и дебљи, то је фарса, лежиш тамо,  излежаваш се итд,  после чињеице да сте сви видели Томислава Николића како изгледа. То само могу неки монструми да раде, то нису људи.
Новинар: Каква је реакција то што ћете да позовете Србију на протест?
Александар Вучић: То је ствар о којој размишљамо ако се ово, не дај боже, и после Васкрса настави штрајк Томислава Николића, ми ћемо морати за среду или четвратак да организујемо митинг.
Новинар: Да ли је господину Николићу боље?
Александар Вучић: Јутрос кад сам био са њим жалио ми се на оно што, како кажу на сајту Б-92, жалио се на проблеме у устима и језику и на чудан осећај у грлу, што би на Б-92 рекли - најео се превише јагњетине и шта оно још, шта су оно још монструми смислили, још нешто слично не могу да се сетим.
Новинар: Каква је ситуација са бубрезима и са срцем?
Александар Вучић: Са срцем је у реду, то знам сигурно, а то око повећане количине урее, то се санира, за то прима лекове. Не кажем да је, знате да он рецимо овог часа изађе да сада за минут изађе из болнице, а неће, било би му потребно месец дана опоравка.
Новинар: Рекли сте да нећете да говорите овог тренутка о контактима са представницима међународне заједнице, заправо ЕУ, претпостављам да то значи да има наговештаја да ће можда неко од њих доћи или звати ?
Александар Вучић: Не бих о томе говорио, ја сам прецизан, ја вас не лажем, ја вас не мунтам около наоколо, округло па на ћоше, ви кад питате Ђиласа шта је са мостом од 500 милиона евра, он каже-  па знате, приступне саобраћајнице, па то су они што су 1990, 1992 разбијали град, они што су улазили у Книн, они овакви, онакви, а ја кажем нећу да говорим о томе.
Новинар: А реците ми пошто, барем смо тако видели у агенцијама да су представници ЕУ рекли да Тома треба да престане са штрајком и да се на тај начин удаљава од европских интеграција?
Александар Вучић: Е то баш није било тако, ја ћу вам рећи три пута је јуче једна агенција мењала свој наслов, вести је брисала 3 пута, РТС измена је била три пута, прво како Џеси јави па онда збрисала то пошто то баш на такав начин нису рекли. Њихов је проблем тај што више они нису ексклузивни преносници вести и више не могу онолико да лажу колико су лагали. Али ја и даље нећу о томе да говорим можда ћемо нешто и чути сутра, прекосутра видећемо.
Новинар: Па пошто је Тома за сутра најавио да ће се причестити, јел сад кажу треба да поједе то је хришћански?
Александар Вучић: Мислите како кажу наши новинари у ствари, најешће се и напити, прејешће се.
Новинар; Не, не мислим то, просто да ли то значи сад да ће он сутра, дај боже, престати са штрајком глађу?
Александар Вучић: Надам се да да, али плашим се да не.
Новинар: Само да прецизирамо око тога да ли је по вашој процени једини начин да он одустане од штрајка одговор ДС о термину избора или би могло да се деси још нешто што би ..
Александар Вучић: Ја се надам да је Томиславу Николићу, не знам али се надам да му је много важније шта мислимо ми него ДС, они би да остане да умре, ако ме питате шта мислимо, а шта му они желе, зато што сам чуо и приватно какви су им коментари са режимским слугам, па се нађе ту и неки који није њихов а они мисле да је њихов. На њему је да доноси одлуке како ће и шта ће, он је наш председник и ми ћемо да поштујемо његове одлуке, а шта му ми говоримо ја сам му данас у неколико наврата већ рекао шта му говоримо, то тек толико да они лопови више не могу да понављају како га неко тера, мучи и малтретира, ове лопуже што су опљачкале целу Србију потпредседници ДС, СПС итд. Што не смете ни име да им изговорите.
Новинар: Говори о неким храњивим материјама које би он могао да добије преко инфузије, да ли има неких наговештаја за то?
Александар Вучић. Још није почео то. Дакле, ја нисам стручњак, толико сам глуп за те ствари да не знам разлику урина, уреје или не знам ни ја чега. Појма немам о свему томе, али сам схватио да он данас прима нешто што је супституција за недостатак воде, али то за храну не прима апсолутно ништа, ни супституцију, али он и даље не узима ни воду ни храну онако како нормални људи узимају.
Новинар: На којим сајтовима не пролазе коментари?
Александар Вучић: РТС, Блиц, Б-92, ударне режимске песнице.
Новинар: Само на тим?
Александар Вучић: Не само на тим, има на још неким и то није одувек, то је са суботе на недељу, и то је потпуна цензура од недеље, на ударним режимским песницама, дакле РТС, Блиц Б-92 и тим редоследом. Имате ли још питања? И биће вероватно још аналитичара који ће нешто мудро да кажу, а њима ћемо се озбиљно бавити и то до јуна месеца, свим режимским слугама.
Новинар: Што до јуна?
Александар Вучић: Зато што их је пуно. Да се види где ко како ради, за кога, од кога прима новац и тако, испитаћемо финансијске токове да видимо ко финансира режимске слуге и одакле, од чијих пара. Желим искрено да вам се захвалим свима вама који сте поштено и часно свој посао обављали и који сте показали да желите својом професијом да се бавите, а не да служите режиму. Хвала вам најлепше.
Новинар: Поздравите га.
Александар Вучић: Хоћу, хвала вам најлепше!