Вести

Вучић: Београд препознатљив бренд, звезда овог дела Европе

На отварању првог Хилтон хотела у Београду председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да долазак те светски познате и признате компаније у главни град Србије показује да је Београд постао исплатив и препознатљив бренд, те да је то наставак успешног посла и настојања да Београд буде оно што му и припада - "права звезда овог дела Европе".

Вучић је захвалио представницима те компаније и запосленима у београдском хотелу и пожелео, и једнима и другима, да на њему добро зараде, те додао да верује да ћемо и ми имати имати велике користи од таквог хотела.

"Београд је од данас ваш град и ви сте његови и захваљујем вам што сте га препознали и уложили новац и ставили наш град на велику мапу угодности, добрих услуга и луксуза", рекао је Вучић.

Како је навео, обезбедили су Београду сјај, а када им се придруже и други улагачи, "неће му бити граница".

На почетку обраћања Вучић је рекао да је у јануару ове године у односу на јануар 2017. број туриста у Београду већи за 11,2 одсто, а број ноћења за 19 процената, те поручио да Београд, између осталог и са оваквим хотелом, постаје суштински европска и светска метропола.

Вучић је обраћајући се инвеститорима рекао да су они овде зато што је Београд постао исплатив и препознатљив бренд на којем може да се заради.

"И хвала вам на томе и немамо никакве сумње да ћемо и ми и ви и овај хотел и овај град имати озбиљну корист од овог дивног пројекта, поготово што сте стигли у тренутку када Београд озбиљно шири своје капацитете, када се у њему гради, обнављају тргови, улице, фасаде, ниче читав један нови град на води и нове куле, хотели, уређују се паркови, отварају поново музеји, решава инфраструктура што све заједно и за вас и за нас треба да има као резултат ту лепу реч - зараду", рекао је Вучић.

"Свако ко се јутрос пробудио у Београду треба да сматра да је постигао довољно у животу", цитирао је Вучић чувеног хроничара Београда Душка Радовића и нашалио се да би он вечерас то мало изменио у "свако ко се пробудио у Хилтону у Београду".

Представницима светског ланца рекао је да су постали део једног "великог, старог, чудесног, узбудљивог града, града који расте, мења се, постаје већи, лепши, приступачнији, град у којем ни за кога који у њега дође, не постоји не као одговор".

"Београд је од данас не само наш, већ и ваш град" рекао је Вучић и додао да ће Београд умети да им врати јер је град у који се исплати улагати. Подсетио је и на речи Корбизјеа да је Београд најбоље позициониран град на целом свету и додао:

"Ако смо нешто за све ово време постигли и нечим се поносимо, то је чињеница да Београд данас хоће да купе, да дођу у њега, добију комадић атмосфере, погледа, душе и да то плате".

Како је рекао, верује да је ово "један леп почетак" улагања Хилтона у Београд и Србију "као што је наставак огромног труда који су многи уложили, и градоначелник и председница владе да средимо град и ослобoдимо га за ону улогу која му и припада “исконску престоницу”, праву звезду овог дела Европе".

 

 

извор: Танјуг