Вести

Вучић: Бин Зајед лично допринео нашим нераскидивим односима

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са државним министром за одбрану Уједињених Арапских Емирата Мухамедом бин Мубараком Бин Фаделом Ал Мазруијем.

Са уваженим министром Ал Мазруијем разговарао сам о сложеним аспектима актуелних геополитичких прилика, глобалним безбедносним питањима, као и о јачању војнотехничке сарадње између Србије и УАЕ.

Детаљно сам упознао министра са ситуацијом на Косову и Метохији, као и са кретањима у региону Западног Балкана и истакао посвећеност Србије да са пријатељима и партнерима настави да ради на решавању заједничких изазова и претњи регионалном и међународном миру и безбедности.

Нагласио сам потребу за континуираном сарадњом и координацијом и у областима као што су борба против тероризма, сајбер безбедност и регионална стабилност, поготово имајући у виду опште усложњавање ситуације у свету. Једна од тема разговора била је и конкретизација планова о којима је било речи прошле године током међународног сајма "IDEX 2023", као и бројни типови наоружања које производи српска војна индустрија, а за коју су Емирати исказали интерес.

Такође, искористио сам прилику да поново укажем на посебан значај који Србија придаје партнерству и пријатељским везама са УАЕ, уз посебну захвалност шеику Мухамеду бин Заједу Ал Нахјану који је и лично допринео нашим нераскидивим билатералним и економским односима. Замолио сам министра Ал Мазруија да шеику пренесе моје срдачне поздраве уз увек отворен позив да поново посети Србију.

 

 

 

Извор: Танјуг