Вести

Вучић: Борићемо се да чувамо мир и стабилност

Председник Србије Александар Вучић обишао је Сечањ и обратио се великом броју грађана који га је тамо сачекао.

Вучић им је обећао да ће у наредних седам дана од државе добити 180 милиона динара за изградњу спортске хале која је, подсетио је, почела 1997. године.

Приметио је да су 2004. "они стручњаци" обуставили изградњу хале.

Осим тога, Вучић је грађанима Сечња обећао да ће у наредне две недеље добити 60 милиона динара за изградњу пречишћивача за канализацију.

Подсетио је на један мали погон подигнут у оближњем месту Сутјеска, и најавио да ће у Јарковцу изградити "нешто велико" о чему тренутно не може да говори због страних партнера.

Навео је да је у Зрењанину данас урађена велика ствар постављањем камена-темељца за фабрику гума, што је инвестиција вредна скоро милијарду долара, а резултате рада осетиће мештани Средњебанатског округа и околине јер ће ту бити запослени нови, млади људи и то ће утицати на њихв животни стандард.

Каже да ће поред те кинеске компаније доћи још две кинеске фирме и да ће деца Баната након година пропадања поново имати будућност.

Додао је да му је драго што људи из Баната разумеју и цене рад, а не лака обећања.

"Лако је говорити да ће све бити лепо. Али, знате ли колико сам радио да доведем ''Линглонг'', били смо им тек на трећем месту за инвестирање, после Пољске и Румуније", рекао је Вучић.

Навео је и да су одобрене субвенције за гориво за пољопривредну механизацију што је посебно важно за овај крај.

Грађанима је поручио да је наш јавни дуг смањен на 50 одсто.

Иако му многи кажу да то не виде још у свом новчанику, Вучић поручује да ће то видети наша деца, којима, како је истакао, не жели да остави дугове.

Додао је и да је наш јавни дуг мањи него у 70 одсто држава ЕУ.

Пензионерима је захвалио на подршци за тешке реформе које су спроведене и најавио да ће пензије бити веће за пет, шест, седам одсто, а да ће расти и плате у јавном сектору.

Наводи да Србија, што се тиче економије нема проблема, да је очекује просперитет, али да га брину неодговорни албански политичари на КиМ.

"Имамо посла са људима који су неодговорни, који мисле да је могуће да раде све противправно и да је могуће или да прогоне Србе или да ураде све што мисле против Србије.

Ми ћемо се борити да чувамо мир и стабилност од оних који мисле да је Србија слаба и да неће имати снаге да заштити и сачува свој народ. Грдно се варају", поручује Вучић.

Поновио је да ће Србија имати више снаге, "не бусајући се у прса", него што је некада имала да сачува и заштити своје људе који би само да буду на својим огњиштима.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк