Вести

Вучић: Борићемо се за нове фабрике у Новом Бечеју

Бивша власт је потрошила милион евра грађана на Хетерленд који данас не ради, а за собом је оставила и Дом здравља задужен 210 милиона динара, рекао је председник Србије Александар Вучић у Новом Бечеју.

Вучић је говорећи о Хетерленду, дворцу који је раније требало да буде претворен у дом за децу ометену у развоју, рекао да ће држава сада уложити три милиона евра да би се направио најбоље опремљен и најмодернији центар за децу.

"Као што смо и овде наследили оне који су потрошили ваших милион евра у Хетерленду и нису га дали нашој деци, ми сада три милиона евра улажемо да направимо најбоље опремљени и најмодернији центар за нашу децу", рекао је Вучић обраћајући се грађанима у Новом Бечеју пре обиласка фабрике пољопривредних машина ДОО Агротећ.

Рекао је да је захваљујући "генијалној" политици бивше власти Дом здравља у Новом Бечеју дужан 210 милиона динара и сада стигла принудна наплата на 150 милиона динара.

Додао је да Нови Бечеј не може то да плати и да ће држава обезбедити тих 150 милиона динара.

"Питајте претходну власт што сте нам те проблеме оставили. Ваш дом здравља ће без потешкоћа и без проблема наставити да ради, држава Србија ће да плати тих 150 милиона".

"Радили смо напорно и борили се за нашу земљу и сада сви виде да полако и сигурно извлачимо земљу из кризе и да ће људи моћи да живе боље", нагласио је Вучић.

Најавио је да ће се много више улагати у инфраструктуру на територији општине Нови Бечеј и да ће се путеви радити више него икад, зато што држава има новца више него пре.

"Само лаковерни и лакомислени људи могу да поверују да ће да живе без рада. Бесплатан сир има само у мишоловци. Хвала на подршци за озбиљну и пристојну Србију. Без вас ништа не бисмо могли да урадимо", поручио је Вучић.

Истакао је да ће због фабрике Линглонга доћи у Зрењанин још две кинеске компаније које ће запослити још 420 људи.

"Пошто овде имате Машинску и Техничку школу, молићу их да бар један погон преселе у Нови Бечеј да бисте могли да се запослите. Мени се смеју сви када кажем да ћу да молим, јер то председници не раде", казао је Вучић.

Борићемо се за нове фабрике у Новом Бечеју, поручио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк