Вести

Вучић: Борићу се за радна места, за то имам план

СОМБОР - Лидер Српске напредне странке Александар Вучић поручио је вечерас у Сомбору да ће се оном жестином којом се борио против корупције и криминала борити и за отварање нових радних места, као и да за то има план.

"Хоћемо пристојну и нормалну Србију без блата, примитивизма, у којој ћемо знати шта је наш посао, како да направимо бољу земљу", рекао је Вучић додајући и да је "наш посао пре свега да обезбедимо нормалан живот у земљи, да гарантујемо пуну политичка стабилност за све људе у нашој земљи".

Лидер СНС рекао је и да су Србији потребни најповољнији кредити, а не најскупљи као што су узимани у прошлости, па ове године само на основу камата треба да платимо милијарду и 50 милиона евра, истакао је Вучић у разговору са грађанима Сомбора.

Он је нагласио да је зато потребно да се узимају најповољнији кредити са каматама које нису 7, или 8 одсто, већ два одсто, и то не на пет, већ десет година да би народ и држава могли да дишу, да би део новца могли да одвојимо и уложимо у нова радна места, подижемо економију, држава убира порезе како би смањивали дефицит.

Осврћући се на тврдње неких политичара да неће стићи новац из Емирата, рекао је да сада када је узета милијарда по "најповољнијим условима на целом свету" и поручио "не брините биће и тих три милијарде".

Лидер СНС је оценио и да је у протеклих годину и по дана пошло за руком да се Србија помери напред да је заустављена спирала пропасти.

"Доста нам је било украјинских и босанских сценарија. Нећемо да у овој земљи раде мотке и оружје, већ хоћемо да људи раде за машинама и зараде за живот. Страшно неодговорно је да пожелите и један дан хаоса у својој земљи. Када смо доносили одлуку о геј паради рекао сам да је боље да не буде, јер само један дан разбијених прозора и глава створио би слику да поново имамо немире и нереде, и вратио би земљу не знам колико година уназад", подвукао је он.

Када је реч о борби против корупције и криминала Вучић је нагласио да је показао да су сви једнаки пред законом и да никога не штите партијске књижице.

Он је обећао да ће се у наредне четири године бавити и онима који су на локалном и регионалном нивоу пљачкали од народа и учествовали у пљачкашким приватизацијама, додајући да то није осветољубивост, већ има за циљ да сви морају да знају да се лоповлук и пљачка не исплате, да се неће никоме исплатити што је крао народну имовину, коју ће морати да врати.

Вучић је казао да је посао нове владе да направи национални приоритетни план, да се направи подстицајни пакет са пореским олакшицама и инфрастуктурним радовима, како би се привукли страни и домаћи инвеститори.

Он је казао да треба омогућити домаћим предузетницима подстицај за запошљавање радника, рекавши да би преко петог запосленог требало да им се омогући да не плате радне порезе у наредне четири године, и том мером би, ако би запослили само по једног радника, било додатних 120.000 запослених.

Додао је да до јуна треба да се усвоје закон о раду, приватизацији, стечају и државним службеницима, о планирању и изградњи што ће засигурно створити бољи пословни амбијент.

Према његовим речима, потребна су и суштинска улагања у пољопривреду, да се наводњава не само три одсто већ 25 одсто обрадивог земљишта, као и да се помогне сељацима најповољнијим кредитима, уз грејс период на две до три године, а после каматом од два одсто на годишњем нивоу.

Странкама које помињу да неће у коалицију са СНС и њим он је поручио да их нико није ни звао нити питао с ким ће у коалицију.

Избори су, према његовим речима, велика прилика да ствари почну да се решавају на озбиљан и одговоран начин.

"Нисам шармантан као већина политичара, али имам једну страну којом се поносим - нисам крао. Живим у обичном солитеру, не у резиденцијама и вилама", подвукао је он додајући да је то разлика од оних који говоре о украјинским и босанским сценаријима и који су од њега тражили да им остави виле и резиденције да би држали своје аутомобиле.

"Мој посао је да радим поштено за народ и да Србија изађе из кризе", додао је лидер СНС обећавши да ће, ако добије поверење грађана, радити поштено, одговорно, дати све од себе, радити од јутра до касно у ноћ.

"За мене не постоји важнија ствар на свету него да видим да Србија излази из кризе, смањимо незапосленост да деца имају будућност. То је за мене најважнији мотив", нагласио је он у разговору са грађанима у Сомбору, а претходно и у Суботици.

Вучић је рекао да су "избори избор за будућност, или ће нас неко, ако њихова мржња буде јача од наше љубави према Србији, враћати у муљ и жабокречину прошлости".

Он је позвао грађане да "загрме" оловкама и папиром на изборима и покажу колико желе да створимо нормалну и напредну Србију.