Вести

Вучић: Боримо се и чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је Србима са Косова и Метохије који су пешице 17. маја кренули за Београд на митинг "Србија наде." да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за Косово и Метохију.

На пријему у Председништву, председник Вучић је рекао да нису лака времена за нашу земљу.

"Све то можемо да издржимо, да се боримо и да чувамо нешто за шта су мислили да су нам давно отели. Да чувамо само то захваљујући вашој храбрости и спремности увек и у много тежим тренуцима да себе жртвујете и поставите као штит за целу нашу земљу и целокупан наш народ и ја сам зато и вама и вашим породицама заувек бескрајно захвалан", рекао је председник Вучић.

Додао је да су ту Срби из свих делова Косова и Метохије, одлучни да сачувају своју отаџбину.

"Ја ћу гледати, онолико мало колико могу, али уз много озбиљности и одговорности да вам помогнем, никада да одмогнем, а оно што знате и када је тешко, да ћу увек бити уз вас. Зато хвала вам. Добродошли у Председништво, ово је ваша зграда, вашег српског Председништва", поручио је председник Вучић.

Додао је да је рекао младићима са КиМ да он сам не би издржао ни километар и по, а они су издржали више од 300 километара по свакаквим временским условима да би показали колика је њихова љубав према отаџбини.

"Са нама су момци, њих 23 са севера, из Лепосавића и Митровице 12 и 11, имамо из Поморавља, Каменице, Великог Ропотова, Ранилуга и највећи број из Горњег Кусца. Они су различитим путевима ишли, једни су ишли централно-западним крилом, други јужним крилом и нашли се у Београду", закључио је председник Вучић.

 

Срби са КиМ захвалили Вучићу за све што чини за њих

Срби са Косова и Метохије који су пешке дошли у Београд да би присуствовали сутрашњем скупу "Србија наде" захвалили су вечерас председнику Србије Александру Вучићу на свему што чини за Србе на Косову и Метохији.

Један од Срба из Косовског поморавља Далибор Јанковић уручио је председнику Вучићу медаљон из манастира Драганац и том приликом му се захвалио у име групе која је пешке из тог дела Косова и Метохије дошла у Београд као и у име Срба који су остали на Косову и Метохији.

"Зато смо и кренули на митинг "Србија наде", јер само са вама имамо веру и наду за даљи опстанак на Косову и Метохији", рекао је Јанковић.

Дејан Марјановић је захвалио председнику Вучићу у име грађана из Лепосавића и Северне Митровице.

Ми смо кренули пре девет дана на овај пут, желећи да покажемо да подржавамо политику председника и све оно што ради за наш народ на Косову и Метохији", рекао је Марјановић и том приликом председнику Вучићу уручио заставу Србије.

"Поклањам вам српски барјак у име љубави наше и ваше за државу Србију", рекао је он.

Председник Вучић је вечерас у Председништву примио групу Срба који су пешице 17. маја кренули за Београд на митинг "Србија наде" и истакао да је поносан на њих и да се захваљујући њима, који чувају своја огњишта, Србија још увек бори за Косово и Метохију. 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк