Вести

Вучић: Будућа влада да очува дисциплину трошења новца

Одлазећи премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић поручио је данас да ће најтежи задатак будуће владе бити очување дисциплине у трошењу новца.

Он је, после последње седнице коју је водио као премијер, казао новинарима да ће сутра поднети извештај грађанима Србије и рећи шта сматра да су задаци владе у будућности.

"Али људи у влади одлично знају који су важни задаци. Најтеже је очувати дисциплину у трошењу новца. Не сме да се троши више од онога што се има и да се излази свима у сусрет", казао је Вучић.

 

Још нисам одлучио ко ће бити премијер

Изабрани председник Србије Александар Вучић рекао је данас да још није сасвим одлучио ко ће бити будући премијер.

"Предстоје још разговори. За мене је прекосутра веома важан дан и хоћу да протекне свечано. Онда ћемо имати седницу партије коју још водим. Затим ћемо имати разговоре са коалиционим партнерима" објаснио је Вучић.

Он је новинарима, након последње седнице владе коју је водио као премијер, истакао да све иде својим током у складу са роковима и датумима, како је обећао.

Такође је казао да ће се сутра похвалити са одличним економским резултатима.

Истакао је и да ћемо после подла године имати суфицит у буџету.

Србија је, како је додао, уз три или четири земље једна од ретких у Европи која ће имати суфицит.

 

Порука министрима: Рад у влади тражи посвећеност 24 сата

У току је седница Владе Србије, којом последњи пут председава Александар Вучић у својству премијера, а министрима је, уз књиге као опроштајни поклон, поручио да је рад у влади прилика да покажу шта знају и посао који тражи посвећеност.

Одлазећи премијер и изабрани председник Србије одржао је данас последњу седницу владе као њен председник и поручио да је задовољан и пресрећан што је обављао тај посао.

Мандатар за састав нове владе још није познат, а шпекулише се да ће највећи број министара задржати место и у новом кабинету.

Вучић је поручио министрима да је рад у влади прилика да покажу све што знају, и да је то посао којем морају бити посвећени 24 сата.

Он је рекао да су служили интересима Србије, енергијом, посвешћеношћу, преданошћу превазилазили проблеме и остварили циљеве и додао да је пресрећан и задовољан што је са њима радио у влади.

До избора новог премијера, владом би, у складу са законом, требало да председава први потпредседник Ивица Дачић, у својству вршиоца дужности премијера.

 

На инаугурацији највиши државници региона,признање Србији

Премијер Александар Вучић каже да ће на његову инаугурацију доћи велики број шефова држава и влада земаља региона, те да очекује да то буду готово сви највиши државници у окружењу.

"На инаугурацији 23. јуна, имаћемо до сада највећи број председника, шефова влада, министара спољних послова који ће доћи. Очекујем из региона да готово сви дођу, јер су били мир и стабилност у региону део моје политике", објаснио је Вучић новинарима након последње седнице владе на чијем је челу.

Истакавши да је политика мира и стабилности, која је важна за економски развој, изузетно битна и за даљи рад владе, поручио је да очекује долазак највиших представника из Словеније, Мађарске, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, али и Грчке и Аустрије.

"То је до сада највеће признање не за мене већ за нашу земљу", навео је Вучић.