Вести

Вучић честитао Национални дан Грчке: За искрено пријатељство

Председник Србије Александар Вучић честитао је данас Грчкој Национални дан уз поруку да ће односи две земље наставити да се развијају у духу искреног пријатељства и разумевања.

Вучић је навео да срдачне честитке упућује посебно ове године када се обележавају два века од избијања грчке револуције, једног од најзначајнијих и најсветлијих тренутака у историји Грчке.

"Борба испуњена жртвама и патњом слободарског грчког народа у рату за независност од Османског царства, поставила је темеље прве независне, модерне државе на Балкану, која је, у периоду који је уследио, била водиља и извор инспирације другим народима у њиховој борби за ослобођење", навео је Вучић.

Вучић је истакао да су везе између српског и грчког народа, кроз историју, биле засноване на традиционалној блискости и искреној солидарности.

"Уверен сам да ће односи између Србије и Грчке наставити да се развијају на основу стратешког партнерства, у духу искреног пријатељства и узајамног разумевања", рекао је Вучић на српском, а честитке је Грчкој упутио и у видео поруци на енглеском.

 

 

Извор: Танјуг