Вести

Вучић: Циљ је да победимо убедљивије него што очекују

Сваки резултат испод 48,2 одсто гласова за нас је лош, наш циљ је да победимо убедљивије него што очекују, поручио је председник Српске напредне странке Александар Вучић.

Вучић је на проширеној седници Главног одбора странке поручио да не губе време на приче типа "бојкот је пропао":

"Не занима ме колико људи није изашло на изборе, хоћу да победите ове који нам узимају гласове, који излазе на изборе, јер ниједан од оних који су гласали за нас не би ни гласао за ове који су нам покрали државу", рекао је Вучић.

Поновио је да ће избори бити тешки и затражио од чланова странке да широм Србије обиђу сваку кућу у кампањи, да се боре за сваки глас.

"Мене занима колико ћете гласова да донесете странци. Не интересује ме та прича ''победили смо бојкоташе''. Па, они не могу да скупе 300-400 људи, а нема места у Србији где не могу да скупим толико народа. Зато, немојте то ни да покушавате да ми говорите. Наш циљ мора да буде да имамо више гласова, иако ћемо имати мање мандата. Сваки резултат испод оног кога смо имали 2016. године, у процентима, за нас је лош", рекао је Вучић.

Председник је навео и да ће странка сигурно имати мање мандата него на прошлим изборима, јер је цензус спуштен на три одсто, због боље заступљености у парламенту, али је оценио и да ће то његовој странци бити добро "када буде у опозицији".

Вучић је оценио и да би за СНС било боље када би део опозиције који је прогласио бојкот учествовао на изборима, јер би, како је навео, "наши људи били силно мотивисани".

Председник је рекао да прича о бојкоту показује сво лицемерје његових политичких противника и да изгледа овако: "бојкотујемо, бојкотујемо, а онда када се приближе избори онда изађу са објашњењем - нећемо да бојкотујемо тамо где мислимо да ћемо да победимо, пошто знамо да ћемо свуда друго да изгубимо, а тамо где мислимо да ћемо да победимо, тамо су добри услови".

Вучић је рекао да тако опозиција тврди да РТС у Параћину није ни сличан оном у Ћуприји или да је бољи у Шапцу, него у Лозници и Кленку, исто и за Пинк.

То је политичко лицемерје које показује да заговорници бојкота од почетка нису ни очему размишљали и да су само хтели да се дочепају власти.

"И то они највећи тајкуни. Поносан сам што Србијом више не управљају тајкуни већ народ преко својих представника. Од вас зато тражим победу, која ће бити близу или око 50 одсто људи који изађу на изборе", поручио је лидер СНС.

Такође, како је рекао, тражи од чланова своје странке одговорност и бригу о народу.

Вучић је истакао да је сигуран да власт може да спроведе програм развоја "Србија 2025" и све што је тим планом обећано.

"То ће онда бити сасвим другачија земља и то ће бити нешто што ће ући у историју", рекао је Вучић додајући да ће свима после који желе да освоје власт бити много лакше.

"Од данас на посао и да победимо убедљиво, да победимо убедљивије него што очекују, живела СНС и живела Србија", поручио је Вучић добивши велики аплауз.

 

Од руба пропасти до "инвестмент грејда"

Вучић је рекао да је просечна плата у децембру прошле године износила 510 евра.

Вучић је рекао да ће сутра бити објављени званични подаци, израчунати по европским стандардима, који ће то показати:

„Знам да то није довољно и колико људи данас тешко живи. Знам да и данас имамо људе који живе на минималцу, мада смо и минималац повећали са 15.700 на 30.022 динара“, рекао је Вучић.

Вучић је подсетио да је СНС борбеношћу и трудом променила ситуацију коју је затекла када је преузела власт - немаштина, банкротство, непостојање фабрика, непостојања производње, безнађе, непостојање будућности...

„Од руба пропасти, банкротства, довели смо земљу на корак од „инвестмент грејда“ у Стандард и пуру. Само покажите земљу у којој је за тако кратко време минималац подигнут за 100 одсто, а просечна плата за пет година порасла са 340 на 510 евра“, рекао је Вучић.

Међутим, указао је, то није довољно да грађани гласају за СНС.

„Многи ће рећи видимо путеве и пруге, али нису готови, видимо више пензије и плате, али није довољно. Хоћемо да буде много боље и више. Тражиће још већу посвећеност и снажнију енергију“, рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је посао који им предстоји због тога још тежи, јер ће грађани према власти бити критичнији. Указао је да је Влада изашла са планом и програмом „Србија 2025“ и додао:

„О каквој будућности да говоримо ако у 80 одсто места немамо канализацију. Неки нас критикују што у плану пише само 900 милиона за канализацију. Међутим, нећемо све плаћати кешом, из буџета, већ можемо узети кредите, јер немамо проблем са јавним дугом, који смо спустили са 79 одсто на 49,8 процената“, рекао је Вучић.

 

За швајцарски модел "плус плус"

Вучић је најавио да ће ових дана предложити швајцарски модел "плус, плус" за обрачун пензија како би оне могле много брже да расту.

Вучић је рекао да ће наредних дана са премијерком Аном Брнабић, министром финансија Синишом Малим и Миланом Кркобабићем то размотрити.

"Може швајцарски модел, али плус плус, да пензионери добију значајно веће повећање, и да то може да поднесе нас буџет", истакао је Вучић.

Пензионери, који су поднели и изнели највећи терет реформи и имали поверење у Србију, сада морају да осете, истиче, значајни бољитак и да имају подршку Србије.

"Наша политика мора да буде да људима кажемо, имали сте поверења. Знањем и дисциплином излазимо из кризе, више нисмо у кризи, али сада радимо на повећању плата и пензија", попручио је.

Вучић је као једну од најзначајнијих тачака политике странке истакао унапређење образовања, како државног тако и приватног, као и дуално образовање.

Не смеју да постоје факултети где се добија диплома, важно је знање.

"Најважнија тачка је образовање за наше младе људе, немамо довољно занатлија, морамо да мењамо приступ и радимо више, а не мање", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да њихов план нису само нови путеви и канализација, већ то што немамо довољно српских радника и да је то данас реалност.

Наводи да најбрже напредује Дедиње два, на пример, јер тамо раде странци.

Поручио је и да СНС неће у кампању са предлозима "за ленчарење".

"''Немојте да радите недељом, суботом, петком...''...Наш је предлог да радите више, то важи и за младе и вредне људе. Немојте да се лажемо, не може се без рада", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да људи то не воле да чују, сви кажу да су уморни од нечега.

"Ја нисам уморан", рекао је Вучић.

 

Коалиције скоро договорене, завршни митинг у Нишу

Са већином коалиционих партнера завршени су разговори и остаје да се заврши технички посао, истакао је Вучић и најавио да ће завршни митинг кампање бити у Нишу.

„Разговарали смо са већином коалиционих партнера и договорили да наредних дана завршимо технички посао са странком Кркобабића, Љајића, Вулина. Још је остало да разговарамо са осталима, па ћемо онда упознати јавност“, рекао је Вучић.

Позвао је функционере на локалу да раде на сарадњи са партнерима, да се не понашају бахато и не говоре „не дајемо толико, даћемо оволико“ и да се запитају колико би гласова они добили да случајно нема других у странци.

„Потребно је да са људима сарађујемо. Не треба нам никаква врста осионости, не треба нам да владамо сами, потребни су нам и други људи у влади“, рекао је Вучић.

Председник је рекао да не жели да помиње имена политичких противника, јер га занима само рад његове странке, и позвао чланове да посете сваку кућу, разговарају са свим домаћинима, и да не кажу ништа лоше.

„Направите изборне штабове не само на месним и општинским одборима, како би посетили сваку кућу и зграду. Немојте да тражите само да идете по националним и регионалним телевизијама“, поручио је Вучић.

Вучић је најавио да ће завршно гостовање имати на Бел Амију или некој другој нишкој телевизији.

„Завршни митинг ћемо имати у Нишу. Толико ми је стало до Ниша“, подвукао је Вучић.

 

Србија нема две столице, само једну, српску

Србија нема две или три столице на којима седи, већ само једну, српску, истакао је Вучић рекавши да је поносан на чињеницу што Србија води самосталну, независну политику.

„После много година Србија има своју политику коју смо ми установили“, подвукао је у обраћању Главном одбору Српске напредне странке.

Рекао је да га је генерал Хоџис, иначе "сјајан тип", изјавом да не разуме зашто ће Србима „Панцир“ подсетио да нема одговора на једно његово, Вучићево, питање:

„У реду, нећемо да купујемо или производимо оружје, али што сте давали Kајова хеликоптере и панцер хаубице Хрватској, зашто наоружавате Албанце на Kосову? Да ови неће да нападну Аустрију, а они да крену на Албанију? Је л' мислите да треба да будемо најслабији, да нам онда када вама треба кажете ''погледајте како сте војнички слаби, немојте да пустимо неке против вас, као 1995. када је замало пала Бањалука''“, рекао је Вучић.

Суштина је у томе, рекао је, да никога не дирамо, да хоћемо да чувамо мир, али и да желимо да снажимо, јачамо и купујемо одбрамбено оружје.

 

На листи од 150 људи - из СНС 83 нових

Вучић је изјавио да је добио прелиминарни списак од 150 људи из Српске напредне странке за изборну листу и да од тог броја чак 83 никада није било на листи напредњака.

"То је нова енергија и та нова снага нам је више него потребна", истакао је Вучић.

Рекао је и да ће Српска напредна странка на листи имати више од 30 лидера са страначке академије за младе лидере, од чега ће 23 бити у Скупштини Србије.

"Имаћемо више младих у скупштини него што ће било која странака да има посланика. То говори о снази и значају Српске напредне странке", нагласио је Вучић.

Истиче да је јако важно да се грађанима покаже нова енергија и у извршној власти и да ће зато морати много људи да се мења и у влади и у општинама и градовима.

Само, додаје, у три града неће бити избора на градском нивоу: Бору, Зајечару и Београду, јер су ту били ванредни избори и уследиће нови тек за годину или две.

"Од 24 града преостала, у бар 12 или 13 имаћемо нове кандидате за градоначелнике из различитих разлога. То показује колико је Српска напредна странка спремна да се мења", навео је Вучић.

 

Ништа што би понизило и осрамотило Србију нећу прихватити

Пред нама је тежак период у политичком смислу, очекују нас велики притисци поводом Kосова, рекао је Вучић и поручио да неће прихватити ништа што би понизило или осрамотило Србију.

"Грдно су се преварили они који маштају да ће да нам подвикну, а ми да признамо независност Kосова", рекао је Вучић.

Зна, рекао је, сваког од званичника у свету и шта мисле о решавању косовског питања:

"Знам како ће да изгледа то што ће да нам ставе, плус минус једну тачку. То ће бити нешто да не можемо да прихватимо, а да не би смели да одбијемо", објаснио је Вучић.

Истакао је да ће урадити најбоље за Србију:

"Нећу да прихватим нешто што би понизило или осрамотило Србију", поручио је.

Подсећа да осам година слуша приче како је издајник и да треба да преда Kосово које су, како је рекао, "они изгубили и предали".

"Сваког дана држе патриотске придике, а ми смо успели да сачувамо мир и стабилност и да сачувамо наш народ на KиМ", истакао је Вучић, те да добијемо време за сређивање економије, да позицију Србије померимо значајно на "бољу страну", да можемо да се питамо и одлучујемо.

Вучић је истакао и да ће Србија наставити европским путем.

"Имајте поверења, знамо шта радимо и како и због чега можемо да баштинимо вредности и економски да напредујемо", поручује.

Поручио је и да ако неко припрети Србији због сарадње са Русијом и Kином, да су нам то пријатељи и да ћемо наставити са њима сарадњу.

По питању региона, тражи:

"Немојте да одговарате ни на каменице, ни на увреде. Не треба нам мржња према Црногорцима или било коме другом. Ми треба да покажемо да смо другачији", истакао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Србија штитити интересе српског народа, било у Републици Српској или Црној Гори или негде друго, али мирно, не угрожавајући ничији интегритет.

"Најважнији циљ је да сачувамо мир и стабилност, не требају нам сукоби", рекао је.

Страначким колегама препоручио је да када им неко одговори увредама, да смо "шака јада", треба да знају да су они који тако говоре у проблему, а не ми.

"Зато је важно да будемо уздржани, да не показујемо нервозу", истакао је Вучић.

 

Хоћемо младе и поштене људе у СНС

Вучић је поручио да Српска напредна странка жели да понуди кадрове који могу још више да ураде за странку, младе и поштене људе, који ће покушати да сав свој ентузијазам, снагу, вољу и знање пруже својим градовима и покажу да могу више и боље.

"Много је урађено, али и даље није довољно, грађани су незадовољни јер осећају да смо могли брже и зато што су видели много корумпираних људи на локалу и на другим нивоима, због чега хоће свежу крв, младе и поштене људе", рекао је Вучић.

Вучић је констатовао да у Српској напредној странци има доста одговорних људи који кажу да су ту много енергије изгубили и да би желели нешто друго, затим оних који тај посао више не могу да обављају, као и оних који тек долазе и који ће покушати да сав свој ентузијазам, снагу, вољу и знање пруже својим градовима и покажу да могу више и боље.

Вучић напомиње да има градова у којима је Српска напредна странка подбацила, као и оних у којима су много урадили, али да није сигуран да у тим градовима, у којима је највише урађено , СНС стоји много боље ,него у местима где то није случај.

"То говори колико се људи неретко више везују за врх странке него за локални ниво", поручио је Вучић.

Истиче да је само у Нишу лично отворио шест фабрика у којима ради скоро 10.000 људи.

"Посебно ћу да идем код грађана Бачке Паланке да се извиним што тамо нема још једне велике инвестиције и што није направљена брза саобраћајница до Новог Сада".

Поручио је члановима странке да уђу у свако село и кућу и разговарају са народом, а да на критике имају задатак да праве мрежу тзв. капиларних гласова, што је посао странке.

Вучић је рекао и да ће завршни митинг бити одржан у Нишу, јер је у том граду много урађено.

Рекао је да ће током кампање учествовати колико буде могао, после радног времена, суботом и недељом, али да од чланова странке очекује да преузму највише активности.

Тражи и да разумеју да ће имати важна посла као председник државе, да га очекују пут у Kину, Русију, Немачку...

"Неће ми бити тешко да одем на локалне телевизије, али то хоћу и од вас. Не да себи ставите на списак само за Пинк и РТС. Хоћу да вам не буде тешко да одете у Жагубицу, Бор... свуда по Србији. Тамо морате да причате о проблемима тих људи како да их решавате, да се обраћате људима и свакога дана говорите", поручио је Вучић члановима главног одбора Српске напредне странке.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк