Вести

Вучић: Да су претње неком другом пола Србије би било ухапшено

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, одговарајући на питања у вези са претњама упућеним њему, да је на државним органима да се тиме баве, али и рекао да би Тужилаштво до сада "пола државе похапсило" да је реч о било коме од тих који су те претње изрекли, а да је изгледа то дозвољено када је о њему реч.

Вучић је новинарима у Мајданпеку рекао да нема намеру да врши икакав притисак на надлежне, И да их моли да га не штите али да ће да их пита "што сте приводили и хапсили било кога другог за десетоструко мање претње".

"Да ли је то зато што ово изговара неко ко је веома важан, или неко кога се плашите, звао се он Трифуновић, Јанковић...или било како другачије - мени не треба ништа" рекао је Вучић.

Што се мене тиче нисам се нимало уплашио јер можете се плашити само своје савести рекао је и додао да не зна одакле право некоме да било шта говори а пландује свакога дана.

Он је подвукао да је најважније да људи виде да раде вредно, подсетио да је пре три године рекао да ће плате бити веће него икада и да је то тако...

Како је рекао неки прете "убиствима и уринирањем по гробу па се праве...где смо, кад смо..." и додао да су неки медији то сакривали "зато што је нормално уринирати по гробу још живог човека".

"Још сам жив - мрдам" поручио је Вучић и додао да то тим медијима није било вредно за извештавање, а ради се о највећим гадостима још од Осме седнице које су изговорене.

Како је рекао онима који су изговорили те претње и гадости не жели ништа лоше, али жели Србији добро да такви не побеђују на изборима.

"Зато ћу при избору свога наследника итетако водити рачуна да то буду одговорнии озбиљни људи. Рекао сам већ - мене нису могли да победе, никада ме не би победили, неће више ни имати прилике, а ни моје наследнике никада неће моћи да победе зато што ће то бити озбиљни и одговорни и пристојни људи којима неће животни сан и циљ бити да некога линчују или уринирају по нечијем гробу или буду некрофили у оваквом или онаквом смислу..." рекао је председник Србије.

 

Извор: "Танјуг"