Вести

Вучић: Да живи пријатељство Србије и Русије

Председник Александар Вучић уручио је Орден српске заставе другог степена председнику Управног одбора Гаспрома Алексеју Милеру, уз оцену да је Милер показао срцем, а не новцем како поштује малу земљу, слободарски опредeљену и њен народ, који је увек успевао да сачува своју земљу.

Председник је Милера одликовао за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа Србије и Русије.

Председник Србије је рекао да је Милер, тиме што је дошао да прими орден Србије, показао колико му је стало до пријатељских односа са српским народом.

Србија је од Милера научила колико је важна гасификација за напредак земље, рекао је Вучић.

"Показали сте срцем, а не новцем како поштујете малу земљу, слободарски опредељену и народ који је увек успевао да сачува своју земљу”, поручио је Вучић.

Вучић је истакао да је историјска посета председника Владимира Путина била од изузетног значаја за развој односа две земље, а да је захваљујући председнику Русије, пријатељство две земље, које је чврсто и непоколебљиво, не само остало на истом нивоу, већ је и унапређено.

Председник је додао да је сарадња Србије и Русије у области енергетике од непроцењивог значаја, као и међусобни пријатељски односи.

Вучић је рекао да захваљујући Милеру и Гаспрому грађани Србије не наилазе на проблеме са испоруком гаса.

Председник је указао да то није једина Милерова заслуга, већ он као и Гаспром имају велику улогу у обнови Храма Светог Саве, симбола братске сарадње два православна народа.

“Да живи пријатељство Србије и Русије, а вама лично бескрајно хвала на огромном доприносу који сте дали за развој наших односа“, поручио му је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг