Вести

Вучић: Довешћемо инвеститоре у Шид

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас грађанима Шида да је до сада најмање урађено у тој општини, због чега ће се у наредном периоду настојати да у то место доведе најмање један или више инвеститора. Вучић је, у обраћању поводом обиласка реконструисане зграде Основне школе “Сремски фронт”, указао да је срећан што је у обнову тог здања уложено 53 милиона динара.

''Све јавне објекте ћемо обновити, урадићемо обилазницу око Шида. Брзо ћете видети почетак тих радова. Обновићемо све путеве да од Товарника до центра Шида све буде као 'писта' , а не да се срамотимо пред светом'', казао је он.

Указао је да су у току радови на 22 километара аутопута од Батроваца до Кузмина, и, да му је в.д. директора ''Путева Србије'' Зоран Дробњак пренео да ће радови бити завршени до краја године.

''Најмање смо урадили за Шид, и извињавам се овде пред оволико грађана, али зато ћемо да сада највише радимо у Шиду. Само сам у Руми отворио пет фабрика, па у Инђији, Пећинцима, а овде смо само 'Срем Шид' обновили и помогли 'Агропапук'. Сада је готова индустријска зона и довешћемо једну, а надам се и две фабрике како би грађани остали на својим огњиштима'', рекао је он.

Вучић је нагласио да је веома важно да грађани остану у граничном месту. Најавио је и да ће држава урадити и водовод у Шиду тамо где га нема.

''Општина Шид је у тешком стању због наслеђених ствари, има велики дефицит и дуг. Зато ћемо гледати да Нови Сад и Београд помогну у новцу и радовима'', додао је он указујући да ће довођењем фабрика општина имати веће приходе и моћи сама да инвестира у инфраструктуру. Вучић је истакао да ће бити уложено у сваки јавни објекат.

 

ОШ "Сремски фронт" догодине добија и базен

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас, у оквиру кампање "Будућност Србије" реконструисану зграду Основне школе "Сремски фронт" у Шиду и најавио да ће она за годину дана добити и базен за децу.

Вучића је испред школе дочекао велики број грађана, председник општине Шид Предраг Вуковић, директорка школе Слађана Љубојевић, запослени и малишани у народној ношњи. Председник је у школи поздравио наставно особље, захвалио им што васпитавају нашу децу и замолио их да сачувају децу у нашој земљи.

"Док ће држава то радити повећавањем плата и пензија", додао је Вучић.

Затим се уписао у летопис школе који постоји од њеног оснивања 1975, када је школа основана, где је написао: "Пресрећан што сам посетио ову дивну школу. Хвала наставном особљу на дивној бризи за нашу децу".

Директорка школе Љубојевић изразила је задовољство и велику част што је Вучић, као први председник, посетио школу и захвалила што се залаже за образовање, а што је и показао реконструкцом школе "Сремски фронт".

Вучић је рекао наставном особљу да других проблема у држави нема, осим проблема око КиМ.

Председник је затим обишао ученике првог разреда који су имали час математике, на којем су учили сабирање и одузимање, а једног дечака је замолио да прочита цитат Николе Тесле - "Не жалим што су други покрали моје идеје. Жалим што немају своје". Онда им је објаснио да тај цитат значи да треба да размишљају и да у својој глави направе свет, а да га касније својим делима и обликују.

Председник је затим обишао и фискултурну салу, где су му малишани пожелели добродошлицу, а он их је обрадовао вешћу да ће за годину дана школа добити и базен у који ће бити уложено 120 милиона динара.

На поклон од директорке школе и наставног особља добио је слику. Испред је велики број грађана желео да се фотографише са председником, а од једног мештанина Шида добио је писмо које ће председник, како је најавио, објавити на свом инстаграм профилу.

 

 

 

извор: Танјуг/Пинк